Menu

Gekarameliseerde peren met kardemom, vanille-ijs en witte chocolade

Peren en witte chocolade, dat vind ik een gedroomde combinatie! Voeg daar dan nog wat vanille-ijs en kruidige kardemom aan toe en je hebt een snel en eenvoudig dessert. Perfect voor een luie zondag of zelfs als ideetje voor op je feesttafel.

Ingrediënten

2 pers. – 10 min.

  • 2 peren (Sweet sensation)
  • 2 el boter
  • 3 el lichtbruine suiker
  • Sap van 1 citroen
  • 3 kardemompeulen
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 1 reep witte chocolade
  • 2 el pecannoten

Bereiding

  1. Snijd de peren in partjes,  verwijder het klokhuis.
  2. Doe de partjes peer met de boter, lichtbruine suiker, de kardemompeulen en het citroensap in een steelpannetje en laat zachtjes karamelliseren op het vuur. Hak intussen de pecannoten grof.
  3. Lepel de gekarameliseerde peren op de borden. Lepel er een bolletje vanille-ijs bij. Rasp er de witte chocolade over en werk af met de pecannoten.

Tip: plet de kardemompeulen een beetje voor het gebruik. Deze geven smaak af maar serveer ze niet bij op het bord.

Recept en styling in samenwerking met BelOrta, de Belgische veiling voor groenten en fruit.

BelOrta is een echte coöperatie in hart en nieren – van, voor en door telers. Met meer dan 1.000 telers en 400 collega’s werken ze hecht samen met één doel voor ogen: jou elke dag opnieuw topkwaliteit en -smaak in groenten en fruit bieden.