Menu

De 5 beste crèmeries en ijssalons van Antwerpen

Yes! Eindelijk is het zover. De lente is nu echt in het land dus krijgen we weer volop zin om ijsjes te eten. Met 26 graden in het vooruitzicht zet ik mijn 5 favoriete crèmeries ijssalons in Antwerpen op een rijtje. Om voor te smelten!

Opgelet, deze blogpost is van enkele jaren geleden. Klik hier voor de update!

  1. Gelato Factory:

gelato factory

Gelato Factory aan de Waterpoort is mijn all-time favorite. Ik kan me zelfs niet meer bedenken hoeveel ijsjes ik hier al gegeten heb en hoe vaak ik dit adresje heb aangeraden. Dit is een van de weinige plekken in België waar je echt Italiaans ijs kan eten. Het ijs wordt hier dus echt op je hoorntje ‘gesmeerd’ en niet in bollen geschept. Wie wil kan ook een liter ijs mee naar huis nemen in speciale dozen. De smaken variëren regelmatig. Mijn favoriet is het mojito-ijs. Zalig! Gelato Factory is in de lente en zomer vaak tot 22 uur open, ideaal als je na je diner nog een dessertje wil.

Gelato Factory
Verschansingstraat 57
2000 Antwerpen
www.gelatofactory.be

2. Crème de la crème:

image

Nog zo’n favoriet is Crème de la crème op de Oude Koornmarkt. Hier proef je van ambachtelijk roomijs. Het retro groene huisje lokt je al van ver naar de ijstoog en het is hier dan ook vaak erg druk. Wie snel is, kan een plaatsje bemachtigen in de zonnestoelen op het terras. Mijn favoriete smaak hier is het ijs van groene appel, lekker fris!

Crème de la crème
Oude Koornmarkt 1
2000 Antwerpen

3. ’t Bieke:

Midden in het centrum aan de Wilde Zee vind je ijssalon ’t Bieke. Hier kan je een ijsje op een hoorntje eten maar je kan ook binnen ijscoupes bestellen. ’t Bieke verzorgt ook ijstaarten op maat.

’t Bieke
Korte Gasthuisstraat 8
2000 Antwerpen

4. Het Ijskarretje:

Wie in ’t stad woont heeft hem vast al een keertje gespot: Alex en zijn ijskarretje met groene motorfiets. Heerlijk authentiek vind ik het als dat belletje mensen naar de straten lokt om aan te schuiven voor een hoorntje met vers bereid ijs. De klassieke smaken zijn steeds beschikbaar maar elke dag heeft het ijskarretje ook een lekker ‘specialeke’. Vorig jaar proefde ik zijn pims-ijs met pimskoekjes, chocolade en appelsien. Overheerlijk! Kan je het ijskarretje nergens vinden? Bel hen dan even op en ze komen graag bij jou langs!

www.hetijskarretje.be
03/ 500 87 60

2000 Antwerpen
www.foubert.eu