Menu

L’Amitié wordt bistro-bar

lamitie-2

Dat ik fan ben van de keuken van L’Amitié konden jullie al eerder zien op mijn Instagram account. Twee jaar geleden vierde ik hier zelfs mijn verjaardag! Vandaag heeft de chef het roer volledig omgezwaaid. Meet l’Amitié 2.0, de bistro-bar.

“Mensen gaan meer uit eten dan ooit maar willen wel minder lang aan tafel zitten, sneller en laagdrempeliger bediend worden en meer vrijheid hebben in hun keuze”, zegt chef Thomas Baeyens. “Ze zijn ook veel kritischer geworden en gaan veel bewuster met voeding om. Ik vond dat het daarom na 9 jaar hoogtijd was om L’Amitié in een modern jasje te steken”. Letterlijk en figuurlijk dan want Thomas zorgde samen met interieurarchitect Lieven Musschoot voor een nieuwe lei in L’Amitié. Het klassieke interieur met kasten vol Michelingidsen maakte plaats voor een trendy en eigentijds design. Ook het menu werd met smaak aangepast.

l-amitie-1

L’Amitié 2.0

Wat mag je verwachten? Vergeet het klassieke gangenmenu, hier heb je de keuze uit verschillende kleinere gerechtjes die je samen kan delen. Denk daarbij aan Spaanse tapas maar dan veel verfijnder. De kaart doet me een beetje denken aan mijn laatste bezoek aan Madrid, waar traditionele tapas plaats ruimen voor trendy sharing plates.

lamitie-1-col

Op het menu

Of het de moeite is? Absoluut! Hier geniet je zowel van een lekker aperitiefje (thank god dat iemand doorheeft dat een portie kaas & salami en overvette vlammetjes of bitterballen echt niet meer kunnen!). Nee over elk gerecht heeft de chef zorgvuldig nagedacht. Wij proefden van smakelijke manzanilla olijven, pan con tomate en een assortiment charcuterie met coppa met venkel, belota chorizo en ham. Zalig lekker met het ambachtelijk brood met rode bietenboter erbij! Er volgde nog een gemarineerde zalm met appelsien en zure room, carpaccio van cecina rundvlees met foie gras en truffel (deze moet je proeven, gewoon goddelijk!), buikspek en gegrilde octopus. Als afsluiter kregen we een fris citroentaartje, bereid zoals het hoort en geserveerd met uitstekende thee in prachtige kopjes (die van HK living, net op mijn kerstlijstje gezet!). Conclusie? Ik kom hier zeker nog terug om te nippen van een glaasje wijn en een hapje, uitgebreid te proeven en gewoon lang te blijven plakken!

lamitie-2-col lamitie-3-col

 

Meer info vind je op www.lamitie.net