Menu

Op stap met BRU parelende ontdekkingen

Exact 10 dagen geleden was het zo ver. Samen met BRU Parelende ontdekkingen trok ik de Ardennen in voor een unieke herfstervaring. Dat het een fantastische dag was!

Ik wilde al enkele jaren op stap met BRU Parelende Tafels maar tot nog toe was het er niet van gekomen. Dit jaar breiden de Parelende tafels uit tot Parelende Ontdekkingen en zorgt BRU Water meteen ook voor een fantastische seizoensactiviteit. Ik werd helemaal enthousiast bij het zien van de oktobereditie. Zeker omdat de herfst misschien wel mijn favoriete seizoen is. Ik hou er zo van hoe de bladeren zich nochalant laten dwarrelen en hoe het licht valt op het prachtig kleurenspel. Er zijn ook zo veel lekkere herfstingrediënten: pompoen, wild of lekkere bospaddenstoelen. Elk jaar krijg ik echt zin om te koken als ik de eerste herfstblaadjes naar beneden zie vallen!

Op stap met BRU

Samen met BRU en collega’s Marlies en Jolien van Libelle trek ik een dagje naar Stoumont om daar de herfst in al haar pracht te ontdekken. We maken een wandeling die ons leidt naar een bende bronstige herten. Marlies krijgt zelfs de eer om de geluidsbox met bronstig hertenlawaai te demonstreren! De hertjes wat verderop reageren enthousiast. Niet meteen iets wat je alle dagen doet en het is letterlijk van lachen, gieren, brullen,… ons Marlies doet dat echt goed als bronstig hert hoor! Maar de herten zijn slechts een deel van het schouwspel. De zon schijnt prachtig op de velden en door de bomen. Wij als drukke stadsmeisjes worden daar toch wel even stil van.

Op het elfenbankje

Nadien zetten we onze tocht verder op zoek naar bospaddenstoelen. De wandeling is fantastisch! Het zachte mos onder onze voeten voelt als een heerlijk herfstdeken dat uitnodigt om een dutje te doen. Hier en daar spotten we paddenstoelen, in alle vormen en kleuren.

Onze paddenstoelengids is ongetwijfeld één van de meest gepassioneerde mensen die ik ooit ontmoet heb. Hij heeft zichzelf de passie eigen gemaakt. Iets wat je nog zelden ziet. Met veel enthousiasme vertelt hij hoe hij soms in het bos zijn zin voor realiteit verliest en helemaal wegdroomt. Hoe hij dan elfjes ziet plaatsnemen op de elfenbankjes paddenstoelen en hoe kabouters in het rond huppelen. Zijn ogen worden glazig en je ziet hoe hij zich vol passie op zijn eigen terrein begeeft. Echt een wandelende encyclopedie die man! En als hij al iets wil opzoeken, haalt hij een prachtig verweerd boek uit zijn zak. Zo eentje die je met trots op de salontafel zou leggen! Ik ben zo gecharmeerd dat zelfs mijn eigen ogen wat glazig worden.

Naar de bron

Nadien stappen we ons busje in en is het tijd voor een vier uurtje (ja met taart!). We ontdekken ook de bron van het BRU Water. Wist je dat BRU natuurlijk mineraalwater is? Het bruist omdat de rotsen zorgen voor een chemische reactie met het water. Er is dus geen koolzuurgas aan toegevoegd. Enkel de zware metalen worden uit het water verwijderd omdat het anders nogal sterk zou smaken. Voor de rest is BRU 100% puur natuur uit onze eigenste Ardennen!

Na onze tocht naar de bron, waarvan de locatie geheimgehouden moet blijven, is het tijd voor het aperitief. We arriveren aan een prachtig gebouw met zalige vuurkorven, een glaasje champagne en hapjes. We genieten zo hard van het even stilstaan in het hier en nu. Als journalist zijn we soms net iets te vaak bezig met het morgen of volgende week of volgende maand,… Wij denken bijvoorbeeld al aan Kerstmis in juni! Maar dit moment is gewoonweg perfect. Onze kaken kleuren lichtrood van het heerlijke vuur (en misschien ook wel van de champagne) en we lachen zo hard tot de tranen bijna van ons gezicht rollen.

Aan tafel

Nadien nemen we binnen plaats aan een mooie lange tafel. We krijgen een aangepast herfstmenu gepresenteerd: velouté van kastanje en champignons met coquilles, kalfsvlees met gebakken paddenstoelen en als dessert trio van mascarponecrème met frambozen. Het voorgerechtje kan ons wel bekoren maar het kalfsvlees en het dessert kunnen beter. Het kan ons echter niet deren. Het is zo gezellig en we hebben een fantastische dag achter de rug! We kijken al uit naar de volgende editie!

Ook ontdekken?

Kijk op snel op de site van BRU en schrijf je in voor de wintereditie. Die belooft alvast sprookjesachtig mooi te worden!

Met dank aan BRU voor de fantastische dag en aan Marlies en Jolien voor het heerlijke gezelschap!