Menu

Bloggersetentje bij de Vijf Seizoenen

De vijf seizoenen 1

In het begin voelde het een beetje gek om dezelfde collega bloggers een paar keer per week opnieuw te zien op events.  Maar eigenlijk is er niets zo fijn als te kunnen doordrammen tegen andere foodbloggers over een nieuw recept, ingrediënt of restaurant zonder als ‘freak’ aanzien te worden. We delen bovendien allemaal dezelfde passie en dezelfde drive om die passie met anderen te delen. Ondertussen zijn die collega bloggers ook meer dan louter kennissen geworden. Het klikt zelfs zo goed dat er spontaan etentjes georganiseerd worden. First stop: De Vijf Seizoenen.

“Bloggers, ja dat is een ras apart”, vertelde een chef me ooit eens op restaurant. En ja dat is misschien ook wel zo. Bij het verschijnen van eender welk eetbaar goedje halen we als bezetenen onze smartphone of ons fototoestel boven. We checken of elkaars licht goed zit en discussiëren uren over welke wijn we nu wel of niet goed vinden en welk nieuw restaurant onze voorkeur draagt. We taggen elkaar op Instagram, delen onze bevindingen met volgers op social media en denken al na over de zinnen die we zullen neerschrijven na afloop van een diner.

The crazy bunch

Ja er is niemand die een blogger beter begrijpt dan een andere blogger. Zo zalig om niet als ‘de lastige met de gsm aan tafel’ te worden gezien maar gewoon luidop te lachen met elkaars vreemde obsessie voor eten en “wat voor een zicht een tafel bloggers wel niet moet zijn”. Dusja uit al die fijne ervaringen moest er wel eens iets komen. Blogsters Caroline van Avocado van de Duivel en Anniek van Cuberdon & Macaron (my partner in the sweet crime) namen het heft in handen en organiseerden zelf een bloggersetentje, zonder PR, zonder Chantal (voor de insiders) en zonder gedoe, gewoon voor de gezelligheid. Bij de crazy bunch van de avond vervoegden zich nog Céline van Cuisine Céline, Annelies van Een Lepeltje Lekkers, Koen van Teveel Kookboeken, Jozefien van Goestjes en Claudia van Daytime Stories. Samen testten we het restaurant ‘De Vijf Seizoenen’ uit van broer en zus Jonas & Laurence Haegeman.

De Vijf Seizoenen 2

Aan tafel

Toegegeven Brakel – Antwerpen is wel een serieus tripje maar het loonde absoluut de moeite. Jonas en Laurence zijn twee jonge topchefs die met hart en ziel kiezen voor kwaliteitsvolle producten en verfijnde gerechten met een originele twist. Zo kan je bij het menu ook kiezen voor aangepaste sappen in plaats van wijnen.

Op het menu:

  • Knolgroentjes en West-Vlaams rood rundtartaar – wilde kruiden en Anijs
  • Nieuwe prei en jonge tarbot – karnemelk, aardappel en vlierkappertjes
  • Zomerbessen – suikerbrood, rode bietjes en citroenverbena

De Vijf Seizoenen 3

Ik kan me wel inbeelden dat het voor een chef best even stressen is als een bende hongerige foodbloggers komt eten. Maar bij het afscheid bleek het tegendeel. Jonas en Laurence waren, zoals altijd, enorm bescheiden en de rust zelve. Die persoonlijkheid vind ik ook terug in het menu: beheerst, verrassend en hoog op smaak.

Zelf eens testen?

De Vijf Seizoenen
Kasteelstraat 5
9660 Brakel
055/ 42 84 48

http://www.devijfseizoenen.be/