Menu

In de potten kijken van Jeroen Meus

Schermafbeelding 2016-06-10 om 16.11.11

Jeroen Meus, de populairste tv-chef van Vlaanderen laat nu wel van erg dichtbij in zijn potten kijken. Hij lanceerde onlangs zijn eigen gamma potten en pannen zodat elke hobbykok thuis het beste in zich naar boven kan halen. Dat vroeg om een testje!

Toegegeven, in eerste instantie hou ik er zelf niet zo van als chefs zich gaan binden aan allerlei commerciële producten. Maar voor de populairste chef van Vlaanderen kon een gamma potten en pannen toch niet uitblijven zeker? Jeroen Meus, oftewel de man die me dagen en nachten deed zwoegen toen ik voor mijn thesis zijn programma Dagelijkse Kost onderzocht, heeft een pannencollectie uitgebracht.

Greenpan_JM-851-Edit

Hiervoor ging Jeroen Meus de samenwerking aan met The Cookware Company, het bedrijf achter het Belgische Greenpan. Hij was zelf designer van dienst en ontwierp zijn ‘signature’-collectie met een verfijnd oog voor kwaliteit en veel gezond verstand. Zo zijn de potten en pannen voorzien van een kwalitatieve keramische antikleeflaag.

Ik kreeg de mogelijkheid om een pan te testen en bakte enkele weken allerlei lekkers in mijn Jeroen-Meus pannetje: een eitje, aardappeltjes, spek, pijnboompitten,… Wat mij opvalt is dat de pan heel snel warm wordt en dat de warmte ook heel snel wordt verspreid (opletten dus!). Hierdoor is je eten echt heel snel klaar. Ook qua afwas komt alles heel snel los en krijg je de pan weer makkelijk schoon. Kortom @Jeroen Meus: man je blijft me ook na mijn studies achtervolgen. Vanop de televisie, tot tussen de boeken, de foodtrucks en nu ook in mijn keukenkast. What’s next?

De potten en pannen van Jeroen Meus zijn verkrijgbaar bij Blokker (prijzen variëren naar gelang de grootte).