Menu

Focaccia met olijven en zongedroogde tomaten

De Indian Summer loopt nu misschien bijna ten einde, ik hou ‘m nog graag even vast! Deze lekkere focaccia laat je dromen naar Zuiderse sferen. Buon appetito!

Ingrediënten (voor 1 grote focaccia)

  • 500 g tarwebloem van 2bio
  • 250 ml lauwwarm water
  • 20 g verse gist
  • 1 el olijfolie
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • grof zeezout
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruidenmengeling (oregano, tijm,…)
  • handvol zongedroogde tomaten (in olie) en olijven, fijngehakt

Bereiding

  1. Los de gist op in het water. Doe er de tarwebloem, het zout en de olijfolie bij en kneed zo’n 10 minuten tot je een mooi en elastastisch deeg krijgt. Laat zo’n uur rijzen onder een handdoek.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Kneed de olijven, de zongedroogde tomaten en de gedroogde kruiden onder het deeg. Rol het uit en leg het op een bakplaat met bakpapier.
  3. Duw er putjes in en leg er takjes verse rozemarijn, tijm en wat grof zeezout op. Bak zo’n 35 min. in de oven.