Menu

Feestmenu: Tarteletje met gerookte forel, bietjes, radijs en gepoft mosterdzaad

Zin in een feestelijk voorgerecht dit jaar om mee uit te pakken? Dit tarteletje met gerookte forel ziet er indrukwekkend uit maar is eigenlijk echt niet zo moeilijk. Je maakt het meeste bovendien op voorhand zodat je op je feestdiner enkel nog moet dresseren.

Ingrediënten

4 pers. – 35 min. + 15 min. in de oven en 10 min. afkoelen

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 ei
  • Scheutje melk

Voor de gepekelde radijsjes:

  • 1 bosje radijsjes
  • 2 el azijn
  • 1 el rietsuiker
  • Snuifje zout

Voor de forelmousse:

  • 300 g gerookte forel
  • 250 ml room
  • Peper en zout

Voor de gepofte mosterdzaadjes:

  • 1 el honing
  • 4 kl mosterdzaadjes
  • Peper en zout

Voor de afwerking:

  • Enkele viooltjes
  • 2 voorgekookte rode bietjes
  • Enkele takjes verse dille

Bereiding

Op voorhand:

  1. Maak de gepekelde radijsjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Doe ze in een bokaaltje met water met de rietsuiker, de azijn en een snuifje zout. Laat ze zo een nachtje staan (of je kunt ze ook snel een half uurtje pekelen maar dan zijn ze niet zo mooi roze).
  2. Maak het gepoft mosterdzaad. Doe de mosterdzaadjes in een steelpannetje met de honing en 2 eetlepels azijn en een scheutje water. Laat ze poffen onder een deksel.
  3. Maak de tarteletbodems. Verwarm de oven voor op 180°C. Steek 4 rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop het eitje los met de melk en strijk er het bladerdeeg mee in met behulp van een borsteltje. Leg er opnieuw een bakpapier op en opnieuw een bakplaat of ovenschaal (er moet wat gewicht opstaan). Bak het bladerdeeg zo’n 15 minuten in de oven.
  4. Maak intussen de forelmousse. Mix 300 g forel met de room en de bladpeterselie. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier en laat de tarteletbodems afkoelen op een rooster.

Tijdens je diner:

  • Leg de tarteletbodems op de borden. Snijd de rode biet in stukjes.
  • Doe de forelcrème in een spuitzak (of een diepvries zakje), knip er een puntje af. Spuit rondjes forelcrème op de bladerdeegbodems. Schik er wat extra stukjes gerookte forel, stukjes rode biet en gepekelde radijsjes bij.
  • Lepel er wat gepoft mosterdzaad tussen en werk af met wat verse dille.

Meteen aan de slag? Bestel de ingrediënten met 1 klik op rayon.be en laat alles tot aan je voordeur leveren.

In samenwerking met rayon.be.