Menu

Avocadotoast met eitje

IMG_4597

Ingrediënten

  • 2 dikke sneden volkorenbrood
  • 1 eitje
  • 1 avocado
  •  limoensap
  • peper en zout
  • verse gesnipperde groene kruiden

IMG_4609

Bereiding

1. Leg de boterhammen op een rooster en laat ze 10 min goudbruin bakken in de oven.

2. Kook intussen het eitje tot het net niet helemaal hardgekookt is (7 min.).

3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Plet het met een vork en kruid af naar smaak met peper, zout en wat limoensap.

4. Doe de avocadomengeling op de toast. Schrik het eitje even in koud water, pel het en snijd het doormidden. Leg een half eitje op elke toast. Werk af met was vers gesnipperde groene kruiden en peper en zout. Heerlijk als ontbijt of lichte lunch.

Inspiratie: Donna Hay