Menu

Kerstmenu met kookvideo: patélolly met bladerdeeg en vijgenconfituur

Yes, geen betere dag dan op deze sneeuwwitte zondagochtend mijn grote nieuws voor de kerstspecial aan te kondigen. Ik ben super benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. Maar hier is hij dan, de allereerste Macaron Manon kookvideo!

Jullie weten het misschien niet maar het afgelopen jaar kookte ik ontzettend veel voor kookvideo’s en stopmotions voor Libelle Lekker. Maar ik vond het een beetje jammer dat ik dat niet kon delen op mijn blog. Nu ben ik dan ook super blij dat ik ook mijn eigen Macaron Manon kookvideo’s kan aankondigen. We starten met wat video’s rond mijn kerstmenu en ook daarna zullen jullie regelmatig kookvideo’s terug vinden op de site. Enjoy!

Patélolly met bladerdeeg en vijgenconfituur

Ingrediënten (voor 6 lolly’s):

  • 1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1/2 stuk crème paté in blokjes
  • 6 1/2 tl vijgenconfituur
  • 1 losgeklopt eitje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier op een bakplaat. Steek er sterretjes uit. Verwijder het overtollige bladerdeeg en leg het even apart.

Leg op de helft ervan een stukje paté en een beetje vijgenconfituur. Leg er een satéstokje tussen. Sluit met de andere helft van de sterretjes en druk goed aan. Smeer de sterretjes in met het losgeklopt eitje. Bak ze zo’n 18 min. in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Tip: leg de overschot van een bladerdeeg in een soepkommetje. Giet er wat gedroogde kikkererwten op. Je kunt hier nu de bladerdeeglolly’s mooi in rechtzetten.