Menu

Vanilleyoghurt met rabarber-aardbeiencompote

Rabarber, dat doet mij altijd denken aan ons bomma. Zij maakte de lekkerste rabarberconfituur met aardbeien. Dit receptje kan zowel als ontbijt als dessert. De vanilleyoghurt maakt het extra fris en de havermout geeft het een krokante toets.

#samenwerking

Voor dit receptje ging ik aan de slag in de Miele showroom in Molle. Ik ging er enkele toestellen uitproberen voor onze nieuwe keuken. Deze rabarbercompote maakte ik op het nieuw KMDA fornuis met ingebouwde dampkap. Handig!

Ingrediënten – 4 porties

  • 3 stengels rabarber
  • 100 g aardbeien
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 100 g rietsuiker of suikervervanger
  • merg van 1 vanillestokje of een scheutje vanille-essence(optioneel)
  • 100 g havermout
  • 50 g pistachenootjes
  • snuifje kaneel

Bereiding

1 Maak de rabarber en de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Doe alles in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Voeg een scheutje water toe en laat zachtjes pruttelen op het vuur tot je een mooie compote krijgt. Laat volledig afkoelen.

2 Meng de Griekse yoghurt met het vanillemerg of de vanille-essence.

3 Hak de pistachenoten fijn en doe ze samen met de havermout in een steelpannetje. Rooster kort op het vuur.

4 Lepel de vanilleyoghurt in de glazen. Lepel er de rabarber-aardbeiencompote over. Lepel er wat van de geroosterde havermout over en herhaal nog een keer alle stappen per glaasje. Serveer koud.