Als kind aten we steeds stoofvlees op woensdag bij ons bomma. Die liet het uren pruttelen op het fornuis tot het vlees bijna uit elkaar viel en serveerde er verse frietjes bij. Heerlijk! Dit weekend is het het weekend van het stoofvlees. De perfecte gelegenheid dus om je favoriete recept klaar te maken. Ik probeerde iets nieuws en voegde perenstroop en appeltjes toe aan mijn stoofvleesrecept. Extra lekker met kroketjes erbij.
Recept
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 1,5 kg stoofvlees
- 3 el bloem
- 1 grote ui
- 1 boterham
- 2 el mosterd
- 400 ml rundsfond
- 1 flesje donker bier
- 3 el perenstroop
- 2 appels
- 2 el plantaardige olie
- peper en zout
Voor het witloof-appelslaatje:
- 3 stronkjes witloof
- 2 appels
- 3 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 2 el rozijnen
- snuifje currypoeder
- peper en zout
Voor erbij: kroketjes

Bereiding
- Kruid het stoofvlees met peper en zout. Pel de ui en snipper fijn.
- Korst het stoofvlees langs alle kanten aan in een stoofpot in wat olie, voeg de ui toe en laat stoven. Voeg de bloem toe en roer om.
- Voeg de rundsfond en het bier toe. Bestrijk een boterham met mosterd en leg ‘m met de mosterdkant naar beneden.
- Laat het stoofvlees zo’n 3 uur zachtjes stoven op het vuur. Voeg dan de perenstroop toe. Snij de appels in partjes en voeg ze toe aan het stoofvlees. Laat nog een half uur stoven tot het stoofvlees mooi gaar is en de saus mooi glanzend.
- Bak de kroketjes. Maak intussen het witloof schoon en snijd in stukjes. Snijd de appels in blokjes en meng onder het witloof met de yoghurt en de mayonaise en kruid met peper, zout en currypoeder. Meng er de rozijnen onder.
- Serveer het stoofvlees met het witloof-appelslaatje en de kroketjes.
Recept, styling en foto in betaalde samenwerking met Lekker van bij ons.
Geen Reacties