Menu

Banaan-havermoutwafels

Jaaaa deze wafels zien er top uit en zijn echt heerlijk! Het receptje is eigenlijk bij toeval ontstaan toen ik besloot om met wat restjes pannenkoekenbeslag te maken. Dat beslag had ik even laten staan en het was wat ingedikt. Ik probeerde er wafeltjes mee te bakken en dat lukte super goed! Smakelijk :-)!

Banaan-havermoutwafels

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 ei (je kan het ei eventueel weglaten en een scheutje extra melk toevoegen)
  • 200 g havermoutvlokken (je kunt ook kiezen voor glutenvrije havermoutvlokken of spelt of boekweitvlokken)
  • 100 ml melk van Campina (binnenkort hebben ze ook lactosevrije melk in het gamma)

Voor het bakken:

  • scheutje plantaardige olie (ik gebruikte kokosolie)

Voor erbij:

  • honing of ahornsiroop
  • vers fruit naar keuze (ik gebruikte banaan, aardbeien en frambozen)
  • fijngehakte nootjes (ik gebruikte pistachenootjes)
  • verse muntblaadjes

Bereiding

  1. Maal de havermoutvlokken fijn in de keukenrobot of cutter.
  2. Pel de bananen en mix de bananen samen met het ei, de fijngemalen havermout en de melk tot een dik glad beslag. Ik gebruik hiervoor de blender maar je kunt dit evengoed in de cutter doen of met een staafmixer mixen.
  3. Verhit het wafelijzer op de heetste stand en vet het in met wat olie. Lepel er een grote eetlepel beslag in per wafeltje en bak de wafeltjes goudbruin in het wafelijzer.
  4. Snijd intussen wat fruit voor erbij, leg het op de wafels, werk eventueel af met wat honing of ahornsiroop en geniet!

  • Tip: je kunt dit beslag perfect een dag van tevoren maken.
  • Tip: je kunt de melk ook door plantaardige of lactosevrije melk vervangen
  • Tip: bak wat extra wafeltjes en vries ze in.
  • Tip: voeg 2 eetlepels amandelpoeder toe aan het beslag –> extra lekker!
  • Tip: ook lekker met wat kaneelpoeder door het beslag.
  • Tip: je beslag moet goed stevig zijn. Hoe langer je het beslag laat staan, hoe steviger het wordt. Wil je het meteen wat steviger, voeg dan wat extra havermout toe.

Recept en foto’s in betaalde samenwerking met Campina.