Menu

Spaghetti All’amatriciana

*publiciteit

Onlangs vertoefde ik enkele dagen in Rome. Zalig om die Italiaanse sfeer weer op te snuiven en mij onder te dompelen in de Italiaanse gastronomie. Deze week is het ‘Week of Italian Cuisine’ en dus geen beter moment om een Italiaans receptje te delen, toch?

Meer info over de Italiaanse gastronomie? Neem een kijkje op italia.it

Ingrediënten – 4 pers.
  • 500 g spaghetti
  • 500 ml verse tomatenpassata
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 g guanciale of gerookt spek in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor erbij: parmezaanse kaas en verse rucola

Bereiding
  1. Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
  2. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Stoof aan met wat olijfolie en de stukjes guanciale of spek. Voeg dan de passata toe en laat even stoven, kruid met peper en zout.
  3. Giet de spaghetti af en meng onder de saus. Schep de spaghetti op de borden en werk af met wat rucola en vers geraspte parmezaanse kaas.

Recept in betaalde samenwerking met ENIT.