Menu

6 tips voor een mooie feesttafel

publiciteit

Binnen een maand is het Kerstmis, dus kunnen we stilaan al aftellen naar al die feestvreugde. Wil je dit jaar de perfecte feesttafel? Met deze tips lukt het zonder twijfel.

  1. Kies een bepaalde stijl en kleur. Waar hou jij van? Voor een klassieke combinatie van groen en rood of liever lichter met wit en goud of een tintje donkerblauw? Door voor een bepaalde stijl te kiezen vermijd je dat je feesttafel een warboel wordt. Op social media en op Pinterest vind je alvast heel wat inspiratie. Neem hier een kijkje.
  1. A touch of gold. Goud doet het altijd goed! Een eenvoudig goudkleurig bestek leukt je feesttafel meteen op en zorgt voor een vleugje luxe. Geen nood, je hoeft daarvoor niet diep in de buidel te tasten. Hier vind je een betaalbare bestekset. 
  1. Mix en match. Combineer verschillende materialen en ga bijvoorbeeld voor een linnen tafellaken, servies in keramiek of porselein, gouden bestek, glaswerk, schalen in aardewerk,… door verschillende materialen en texturen te combineren krijg je een organisch geheel. Dit jaar mogen ook de kookpotten of ovenschalen mee op tafel. Zet ze op mooie houten plankjes.
  1. Geen kerst zonder cadeautjes toch? Geef je gasten een een culinair cadeau zoals een leuk kopje met thee erbij, of een bakblik voor bakkoninginen, een wijnopener voor sommeliers in spe,… voor elke foodie vind je vast een cadeau dat bij hem of haar past. Pak je cadeaus mooi in en hang ze bijvoorbeeld met een koordje aan de stoel van je gasten. Oh’s en ah’s én gespreksonderwerpen verzekerd aan tafel.

It’s in the details. Een takje groen, wat leuke kerstballetjes, kaarsjes,… door in het midden van je tafel een decorstuk te maken krijgt je tafel meteen een feestelijke uitstraling. Mijn favoriet: losse takken eucalyptus met kerstlampjes, kerstballetjes en theelichtjes ertussen. Eenvoudig met wauw-effect!

Tekst in betaalde samenwerking.