Menu

Dit proef je op Tomorrowland: het beste festivaleten van 2018

We mogen ons dan misschien geen wereldkapioen voetbal noemen, we hebben wel nog steeds het beste festival ter wereld: Tomorrowland! Ik ga 50% voor de muziek en 50% voor het lekker eten want nergens ter wereld zijn de festivalgerechten van zo’n hoog niveau als in de Schorre in Boom. Kiezen wordt moeilijk maar dit zijn alvast mijn favorieten van 2018:

Aperto

Aperto doet denken aan een grote dromerige groene serre. Hier stap je binnen in een kleine oase. Dit jaar neemt Nick Bril van The Jane** er de leiding over de keuken. Elke dag kookt hij er samen met een andere chef. Aperto staat dit jaar in het teken van de chefs van Jong Keukengeweld, zij koken elke dag voor maar liefst 600 personen.

Wij proefden er tijdens het persdiner van Miele (zij verzorgen de keukentoestellen in Aperto) alvast een cocktail van Mesa (het nieuwe Tomorrowland restaurant dat in september opent): een frisse cocktail met gemberbier, wodka, kaffirlimoen en citroengras. Nadien volgde zalige ‘sharing dishes’ van Nick Bril: crème van hummus, pijlstaartinktvis en verfrissende ceviche en gerechtjes van Seppe Nobels: varkenswangetjes waar we niet genoeg van kregen, gebrande spitskool, gegrilde asperges en crème van wortel.

Last but not least trakteerde Miele ambassadeur en beste patissier ter wereld Roger Van Damme ons gisteren op een dessert van chocolade en ganzenlever. Een echt kunstwerk!

 

Vandaag proefden we van een lekkere lamsbout met sides van Matthias Speybroeck van restaurant Va et Vient. Roger Van Damme pakte in samenwerking met Miele uit met een heus dessert op basis van vanille en aardbei voor het vieren van de nationale feestdag.

B-Eat

Sinds vorig jaar ontvangt B-Eat niet enkel Europese chefs maar ook koks uit Las Vegas. In deze donkere ruimte komen al je zintuigen aan bod (denk luide beats, groovy sfeertje en topgastronomie). Deze chefs zorgen alvast voor de verwennerij van de smaakpapillen: Bruno Riou (Rivea, Delano Las Vegas), Christophe de Lellis (Joël Robuchon van MGM Grand), Sean Griffin (Jean Georges Steakhouse) en Nicholas Shapre (Michael Mina).

Tomorrowland Restaurant

Eten met uitzicht op de Mainstage? Dat doe je in het Tomorrowland restaurant! Dit jaar roert topchef Ken Verschueren (ex-sterrenchef van De Tuinkamer) hier in de potten.

Brasa

Vorig jaar konden we nog terecht in het steakrestaurant van topslager Luc De Laet, dit jaar pakt hij uit met restaurant Brasa: een grillrestaurant waar stoere tomahawks op de ofyr bereid worden. Ja er is ook plaats voor visliefhebbers maar tegen dit stukje vlees kun je toch moeilijk  nee zeggen?!

Burgers en frietjes van Bart De Pooter**

Liever eten aan de kraampjes? Dan is er nog steeds streetfood van onder meer Bart De Pooter van de Pastorale**. Ik proefde er van de pulled chicken burger die echt overheerlijk was.

Bahn Mi

Aziatisch? Dan is een Vietnamees broodje Bahn Mi met pulled pork jouw ding! Met licht gepekelde groentjes erbij is dit echt de topper onder het fastfood op de festivalweide. De portie is stevig en stilt meteen ook de grootste honger.

Sushi baby

Wie de handen liever proper houdt, kan zich te goed doen aan sushi van Ko’uzi. Chef Junko Kawada werd enkele jaren geleden tweede op de World Cup Sushi en serveert absolute pareltjes!

Vegan kebab

Na het grote succes van vorig jaar serveert Greenway opnieuw de Vegan Kebab op Tomorrowland. Deze super smaakvolle kebab overtuigt zelfs de grootste carnivoren.

So cheesy

Oh ja en er is burrata, dat ook. Van Kaasaffineurs Van Tricht dan nog wel. Beter dan dit wordt kaas op een festival echt niet! Elke hap is genieten.

Dreamville

Wie het even wat kalmer aan wil doen, zakt hier gewoon af naar ’t stad. Want in Dreamville vind je een bakkerij, een slager en zelfs een Carrefour Market die voor de gelegenheid in een Tomorrowlandkleedje gestoken werd. Leuk weetje: met maar liefst 38 000 festivalgangers telt dreamville meer inwoners dan Boom en Rumst samen! De festivalstad wordt omheind met 55 km aan hekken en er staan maar liefst 880 douches om iedereen fris te houden (thank God for that!).

Sugar sugar… of toch niet?

Zin in zoet? Dan moet je de stand van Roger Van Damme (hallo wafeltjes met vanille-ijs en aardbeien!) zeker eens uit testen. Oh en de mannen van Hoeked zijn ook weer van de partij. Zij pakken op Dreamville uit met een vegan maar ook suikervrije donut op basis van zusto met maar liefst 75% minder calorieën en eerlijk waar je proeft geen verschil, geen vervelende nasmaak zoals bij Stevia bijvoorbeeld. Gewoon pure verwennerij zonder schuldgevoel. De donut is heerlijk!

Secret Resto

Ook dit jaar heeft de MainStage een geheim restaurant waar het diner geveild wordt voor het goede doel. De opbrengst hiervan gaat namelijk volledig naar een muziekschool in Japan omdat iedereen recht heeft op muziek, toch?

De ereplaats in de keuken ging voor deze editie naar Piet Huysentruyt. Hij liet zich voor zijn gerechten inspireren op het thema van dit jaar: Planaxis en serveert allerlei delicatessen uit de zee.

Meer weten? Hou dan mijn Instagram profiel (macaron_manon) in de gaten. Oh en dit jaar mocht ik er ook chefs interviewen voor Libelle en Libelle Lekker. De video vinden jullie volgende week online!

Met dank aan de fantastische organisatie van Tomorrowland om dit mogelijk te maken en dankjewel Walkie Talkie en Miele voor het fijne persetentje en de lekkere desserts bij Aperto!

Copyright foto’s: Manon Van Aerschot.