Menu

Smørrebrød met grijze garnaal

#publiciteit

En de vis van het jaar is… een buitenbeetje deze keer: de grijze garnaal! Misschien wel onze kleinste nationale trots bij uitstek. Want een echte lokale delicatesse (je vindt ‘m enkel in België of Nederland), super lekker en ontzettend veelzijdig. Ik maakte er dit smørrebrød mee. De Scandinavische versie van een belegd broodje zeg maar met veel groentjes en jawel extra veel grijze garnalen!

Recept

Ingrediënten

1 persoon – 5 min.

  • 100 g grijze garnalen
  • 1 bruin broodje of pistolet
  • handvol salademengeling
  • 1 el mayonaise
  • 2 radijsjes
  • 1 minikomkommer
  • Enkele blaadjes verse dille
  • 1/2de hardgekookt eitje
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd het broodje overlangs doormidden.
  2. Snijd de radijsjes in partjes, de komkommer in schijfjes en hak het hardgekookte ei fijn.
  3. Meng de garnalen onder de mayonaise en kruid met peper en zout.
  4. Leg het broodje op een bord, schik er wat sla op. Lepel er wat van de garnaalsalade op. Schik er de stukjes komkommer en radijs bij. Strooi er het fijngehakte ei over. Kruid met peper en zout en werk af met wat verse dille.

Recept in samenwerking met Lekker van bij ons.