Menu

Rigatoni met worstjesvlees, pompoen en spinazie

En toen was het september. Terug lekker druk en dus het perfecte moment om dit super snelle, smakelijke gerecht met jullie te delen. Boordevol groenten en snelle balletjes van worstjesvlees. Wedden dat dit een vaste waarde wordt bij jullie thuis ;-)?

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 chipolata worst (ik gebruikte er eentje met kruiden)
  • 150 g rigatoni of andere pasta
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 150 g pompoenblokjes (voorgesneden en liefst al kort gekookt)
  • 2 handenvol verse spinazie
  • enkele blaadjes salie (optioneel)
  • bosje verse bladpeterselie (optioneel)
  • 100 ml lichte culinaire room (4% vetgehalte)
  • 2 el gemalen parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de rigatoni beetgaar in gezouten water.
  2. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Stoof aan in een diepe pan met de olijfolie. Voeg eventueel de salieblaadjes toe.
  3. Snijd de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan. Duw het gehakt uit de worst zodat je kleine balletjes krijgt. Bak alles even in de pan. Voeg de (liefst al voorgekookte) pompoenblokjes toe en roer om. Laat alles goed stoven. Voeg de bladspinazie toe en laat slinken.
  4. Giet de rigatoni pasta af en voeg toe aan de pan. Voeg de room en de parmezaanse kaas toe. Kruid met peper en zout. Hak wat bladpeterselie fijn en voeg toe. Meng alles goed door en serveer.