Menu

Laagjescake met aardbeien en citroen

Bijna Moederdag en geen beter moment dus om mama te verwennen. Met deze laagjescake bijvoorbeeld. Wauw-effect verzekerd en euh psst… eigenlijk niet eens zo moeilijk om te maken. 

Ingrediënten(Voor 1 laagjescake / 2 personen – 30 min voorbereiding & afwerking + 25 min baktijd)

Voor het cakebeslag

  • 3 eieren
  • 150 g boter
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 150 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • Zeste van 1 citroen
  • 1 el citroensap
  • Boter en bloem om de springvormen mee te bestuiven 

Voor de vulling

  • 100 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 25 g poedersuiker
  • 1 kl aardbeienconfituur
  • 150 g aardbeien

Voor de afwerking

  • 1 el pistachenootjes
  • Enkele kamillebloempjes

Benodigdheden

  • 3 springvormen van 10 cm (of 1 springvorm van 10 cm en bak de cakes één voor één)

Bereiding

  1. Smelt de boter in de microgolfoven of au bain-marie. Verwarm de heteluchtoven op 180°C.
  2. Klop de eieren los in een mengkom. Meng er de suiker en de vanillesuiker onder. Voeg de gesmolten boter toe. Meng er de zelfrijzende bloem onder. Voeg er de citroenzeste en citroensap aan toe.
  3. Vet de springvormen in met wat boter en bestuif ze met bloem. Vul de springvormen voor de helft met het beslag. Schuif de cakes in de oven. Bak ze gedurende 25 minuten. 
  4. Maak de vulling. Meng de roomkaas met de poedersuiker. Laat de vulling eventjes opstijven in de koelkast.
  5. Haal de cakes uit de oven en ontvorm ze. Laat ze volledig afkoelen. Snijd de bovenkant van de cakes mooi recht, als deze een lichte bolling vertonen, zodat de cakes netjes kunnen gestapeld worden.
  6. Plaats één cake op een bord, bestrijk de bovenzijde met een laagje aardbei-roomkaasvulling. Leg de helft van de aardbeien opzij voor de topping bovenop. Snijd de andere helft in plakjes. Schik de helft van de aardbeiplakjes op de vulling. Plaats de tweede cake erbovenop. Bestrijk opnieuw met een laagje aardbei-roomkaasvulling en beleg met de andere helft aardbeiplakjes. Herhaal dit proces met de derde cake, maar werk de laag aardbei-roomkaasvulling af met halve of hele aardbeien.
  7. Werk af met enkele kamillebloempjes en pistachenootjes. 

Recept in samenwerking met Waasland Shopping.