Menu

Friyay: aperoplank met artisjokdip

Happy Friyay! Tijd voor het aperitief om het weekend goed in te zetten. Ik maakte deze aperoplank in samenwerking met Waasland shopping. Voor de dip mixte ik wat artisjokhartjes met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en wat yoghurt. Super smeuïg en lekker! Verder vulde ik de aperoplank aan met wat radijsjes, stukjes wortel, crackers, focaccia, copparolletjes met roomkaas, salami, olijfjes, manchegokaas,… mix en match wat jij zelf het lekkerste vindt en geniet. Santé!

Romige dip van artisjok en parmezaan

Ingrediënten

  • 6 gegrilde artisjokhartjes (+ eventueel extra voor de afwerking)
  • 2 el gemalen parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Zwarte peper van de molen

Bereiding

  1. Doe de artisjokhartjes samen met de gemalen parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de Griekse yoghurt in de keukenrobot (of mix met de staafmixer) en mix tot een gladde tapenade. Kruid met wat zwarte peper.
  2. Serveer de dip met wat crackers, radijsjes, stukjes wortel,…

Vul je aperoplank aan met wat jij lekker vindt en zorg voor een goede mix van charcuterie, kaas en groenten. Ga voor knapperige en zachte hapjes. Of maak een volledige vegetarische plank. Een limonade, een gin-tonic of een glaasje bubbels erbij en je bent klaar om het weekend goed te starten!