Menu

Zeebaars met parelcouscous en paprikacrème

De zomer die lijkt eeuwig te duren. Dus zet ik dit zonnig visje eens op het menu. Makkelijk, snel klaar en je bereid alles gewoon in de oven!

#publiciteit

Ingrediënten – 2 personen

 • 2 puntpaprika’s
 • 150 g parelcouscous
 • 150 ml groentebouillon
 • 2 zeebaarsfilets
 • handvol verse bladpeterselie
 • handvol gekleurde kerstomaatjes
 • handvol pistachenootjes
 • 5 el olijfolie
 • snuifje currypoeder
 • snuifje paprikapoeder
 • peper en zout

De Miele test

Ik mocht dit gerechtje gaan uitproberen in het Miele Centre in Mollem. Ik probeerde de combi-stoomoven uit van Miele en was meteen verkocht (echt zo handig!). Via de optie menukoken kun je ingrediënt per ingrediënt bereiden. Zoek het even op in de zoekfunctie en druk op start. De oven stelt je nog een paar vragen (paprika, gehalveerd, in repen,…) en dan legt hij haarfijn uit wat je moet doen. Je kunt ook de nieuwe optie ‘mix en match’ kiezen. Daarmee bereid je alle ingrediënten tegelijkertijd in amper 20 minuten. Handig als het extra snel moet gaan.

Bereiding

 1. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal met gaatjes in een ander schaaltje en zet ze in de stoomoven. Stel de gaartijd in op menukoken ‘paprika’.
 2. Doe de couscous in een schaal zonder gaatjes en voeg evenveel groentebouillon toe. Zet in de stoomoven en stel in op ‘couscous’.
 3. Leg de zeebaars in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout en stel de oven in op de stand ‘baars’ en gaar de filets.
 4. Mix de paprika in de keukenrobot en breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder.
 5. Lepel de couscous om met wat olijfolie en currypoeder. Halveer de kerstomaatjes.
 6. Lepel de paprikacrème op de borden, lepel er wat parelcouscous bij en leg de zeebaarsfilets en de kerstomaatjes erop. Hak de bladpeterselie en de pistachenootjes fijn en strooi over de parelcouscous.

Geslaagd?

Toegegeven ik was altijd een beetje sceptisch naar een stoomoven toe. Het leek mij ingewikkeld maar koken met de stoomoven van Miele was ontzettend eenvoudig. Eigenlijk hoef je zelfs niet te kunnen koken, de oven vertelt je wat moet doen. Maar vooral de garing was gewoon perfect, zonder omkijken! En de bolletjes van de parelcouscous zaten mooi los van elkaar. Bij het koken op het fornuis gaan ze vaak aan elkaar kleven, dit was nu niet het geval. Alle smaken bleven ook optimaal bewaard. Zo kook je eigenlijk gezonder, makkelijker én met meer smaak.

Tip: je kunt dit gerecht ook zonder stoomoven bereiden. De couscous kun je dan met een dubbele hoeveelheid bouillon garen op het vuur. De paprika rooster je 35 minuten op 180°C. En de zeebaars gaar je 12 minuten op 180°C.

Recept in betaalde samenwerking met Miele.