Menu

Kerstkoekjes bakken

kerstkoekjes-bewerkt-lr

Nu Sinterklaas langs geweest is, komt Kerstmis wel echt dichtbij. Bak deze leuke en kerstkoekjes, steek ze in een mooi glazen bokaaltje en geef ze cadeau onder de kerstboom. Succes verzekerd!

Kerstkoekjes

Ingrediënten

Voor de koekjes:

  • 170 g amandelpoeder
  • 130 g bloem
  • 50 g suiker
  • 50 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 tl kaneelpoeder
  • een snuifje appelsienpoeder (optioneel) of zeste van een appelsien

Voor het glazuur:

  • 1 eiwit
  • 150 g poedersuiker
  • enkele druppels citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng het amandelpoeder, de suiker, bloemsuiker en het kaneelpoeder in een kom.
  3. Doe er de eiwitten onder en meng tot je een stevige bol deeg krijgt.
  4. Rol het deeg uit tot max. 1 cm dikte. Steek er sterrenvormpjes uit.
  5. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze 10 min. in de oven. Laat afkoelen.
  6. Klop de eiwitten half stijf op met de poedersuiker en het citroensap tot je een glazuur krijgt dat niet uitloopt maar dat wel makkelijk smeerbaar is.
  7. Breng het glazuur met een borsteltje of met je vinger aan op de koekjes. Laat drogen.