Menu

Sterrenkoekjes met chocoladeganache

Het is nu echt aftellen naar Kerstmis! En aangezien er buiten niet zo heel veel te doen valt, is het het moment om de lekkerste en meest feestelijke koekjes te bakken. Probeer deze sterrenkoekjes met chocoladeganache eens!

Ingrediënten (15 koekjes) 

· 150 g boter 

· 150 g suiker 

· 300 g zelfrijzende bloem 

· 1 ei 

· 2 el cacaopoeder 

· 100 g pure chocolade 

· 100 ml room 

Optioneel: druppeltje vanille-extract

Bereiding 

1. Wrijf de boter zacht in een kom, voeg de suiker toe en meng goed. Voeg de zelfrijzende bloem en het ei toe, kneed tot een mooi deeg. Meng het deeg met het cacaopoeder. Rol de deegbol in plastic folie en laat het deeg een half uurtje opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. 

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek er sterretjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes zo’n 15 minuten in de oven.  Laat afkoelen. 

4. Smelt de chocolade in de room op het vuur, voeg eventueel het vanille-extract toe. Laat de ganache een beetje afkoelen en doe in een spuitzak. Spuit de ganache op een koekje en leg er een ander koekje op. Herhaal dit voor alle koekjes.

Tip: werk de koekjes af met wat eetbare glitter (zoals die van Mill & Mortar)