Menu

Witte chocoladetaartjes met hart van zoute karamel en passievrucht

Ja ik kon het niet laten om dit jaar voor twee feestelijke dessertjes te gaan op de blog. Deze taartjes van witte chocolade klinken moeilijk maar dankzij mijn handig trucje zijn ze dat helemaal niet. Enjoy!

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 8 kleine taartjes)

  • 120 g witte chocolade
  • 120 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 80 g bloem
  • 8 zachte karamellen met zeezout (of neem gewone karamellen en voeg een snuifje zout toe)

voor de afwerking

  • poedersuiker
  • 8 passievruchten
  • 8 takjes rode besjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter en de chocolade.
  3. Meng in een aparte kom de eieren en de suiker, voeg er nadien beetje bij beetje de bloem bij.
  4. Meng er dan het chocolademengsel onder.
  5. Vet de taartvormpjes (ik gebruik een bakplaat voor muffins) in en bestuif met wat bloem. Vul ze met het beslag. Leg er in het midden een karamel in.
  6. Bak ze zo’n 12 minuten in de oven. Haal ze voorzichtig uit de vorm, ik gebruik hiervoor een lepel.
  7. Leg ze op de bordjes. Werk af met wat poedersuiker, het vruchtvlees van de passievrucht en een takje rode bessen.

Tip: als je kan, kies dan voor een zachte karamel, die gaat mooi smelten in de oven en zorgt voor een moelleux effect :-)!

Met dank aan Karl Bruninx voor de mooie foto.