Menu

Cheesecake met blauwe bessen

Ja ik postte weer heel wat dessertjes de laatste tijd maar er kan er nog wel eentje bij he. Zoals deze blueberry cheesecake of cheesecake met blauwe bessen. Lekker fris en  ook leuk om je mama mee te verrassen voor Moederdag. De taart ziet er misschien heel ingewikkeld uit maar eigenlijk is ze super simpel om te maken. Wat extra blauwe bessen en leuke bloemetjes als afwerking en je hebt een echte feesttaart!

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 1 pakje zandkoekjes (bv. spritz, 200 g)
  • 100 g Solo patisserie op kamertemperatuur
  • 1 potje Griekse yoghurt (150 g)
  • 1 potje roomkaas (200 g)
  • 1 potje mascarpone (250 g)
  • 3 el honing
  • sap van 1/2de citroen
  • 2 kleine blaadjes gelatine
  • 400 g blauwe bessen (hou er enkele apart voor de afwerking)

Optioneel: bloemetjes

Bereiding

  1. Verkruimel de koekjes met je handen of met behulp van een keukenrobot.
  2. Kneed er de Solo onder. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Neem een springvorm (bakvorm met losse bodem) en leg een rondje bakpapier op de bodem.
  4. Bekleed de bodem van de bakvorm met het koekjesdeeg en duw goed aan. Bak zo’n 15 min. in de oven. Laat afkoelen in de koelkast tot het deeg mooi hard wordt.
  5. Doe intussen de blauwe bessen met de Griekse yoghurt, mascarpone en roomkaas  in de blender. Blend alles goed en breng op smaak met honing en citroensap.
  6. Leg de blaadjes gelatine even in koud water. Doe intussen het mengsel met blauwe bessen in een kookpot en verwarm lichtjes. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het blauwebessenmengsel. Roer goed tot de blaadjes volledig opgelost zijn.
  7. Haal de springvorm uit de koelkast en giet er het blauwe bessenmengsel op. Laat de taart min. 2,5  uur opstijven in de koelkast.
  8. Werk af met wat extra blauwe bessen en bloemetjes.