Menu

Regenboogsalade met falafel en pindadressing

Geef toe, we mogen niet klagen he deze lente? Die heerlijke zon en blauwe lucht geven me volop inspiratie voor gezonde en kleurrijke gerechtjes zoals deze regenboogsalade met falafel die ik maakte voor Dille & Kamille. Smakelijk!

Voor de falafel:

  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • 4 el bloem
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl ras el hanout
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 2 wortelen
  • 1 paksoi, in stukken gesneden
  • 1/8 rode kool, fijngesneden
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 el honing
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • ½ tl currypoeder
  • handvol cashewnoten, geroosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 1 kl pindaboter
  • 2 kl Griekse yoghurt
  • sap van 1 limoen
  • ½ kl paprikapoeder
  1. Pel en snijd de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in wat olijfolie.
  2. Doe de gestoofde sjalot en look samen met de kikkererwten in de keukenrobot en maal fijn. Voeg alle kruiden en de bloem toe en mix nogmaals.
  3. Rol balletjes van het falafelmengsel, duw ze een beetje plat en wentel ze in de bloem. Laat ze zo’n 30 min. opstijven in de koelkast. Verwarm de oven intussen voor op 180°C.
  4. Was de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Leg ze in een ovenschaal en bedruppel ze met wat olijfolie en honing. Voeg alle kruiden toe en schud even goed zodat alles mooi verdeeld is. Zet ze zo’n 25 min. in de oven.
  5. Leg de falafels in een ovenschaal met wat bakpapier. Bestrijk ze met wat olijfolie met behulp van een borsteltje. Bak ze zo’n 20 min. in de oven (zet ze bij de worteltjes) en bestrijk ze af en toe opnieuw met wat olie.
  6. Stoof het fijngesneden teentje look aan in wat olijfolie, voeg er de gesneden paksoi aan toe en laat even stoven.
  7. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  8. Schik de rode kool, paksoi, worteltjes en de falafel in een kom. Werk af met wat fijngesneden lente-ui, geroosterde cashewnoten en de pindadressing.