Menu

Wanderhut en mijn Mexicaanse pizza

Whoehoeeww ik heb een reis naar Mexico gewonnen door mijn pizza! Ja echt ik kan het zelf nog steeds niet geloven. Een verslagje over mijn #Wanderhut avontuur.

Een tijdje geleden werd ik door Pizzahut gecontacteerd om mee te doen aan hun Wanderhut wedstrijd. Het opzet daarvoor was dat consumenten online enkele vragen moesten beantwoorden en zo uitkwamen bij hun favoriete reisbestemming. Aan de andere kant kregen  ook bloggers een reisbestemming toegewezen en moesten ze een recept ontwikkelen in het thema van hun bestemming. Nadien werden er uit de deelnemende consumenten finalisten geloot aan de hand van een schiftingsvraag.

The big finale!

Op vrijdag 23 juni was het dan eindelijk zover en werden de 5 finalisten elk gekoppeld aan een fooblogger. Samen moesten we in het pizza atelier onze pizza bakken en voorstellen aan de jury. Er werden dus 5 verschillende pizza’s gebakken met elk een andere bestemming als thema: India, New York, Italië, Griekenland en Mexico. Het winnende duo zou elk een reis winnen naar zijn/haar droombestemming. Ik kookte voor Mexico.

It’s pizza baby

Mijn pizza? Dat was dit exemplaar! Een dikke Tex-Mex style pizza met chili con carne, nacho’s, zure room en cheesy salsa crust. Hieronder geef ik jullie het recept even mee. Wie liever de voetjes onder tafel schuift, kan vanaf  29 augustus mijn pizza proeven in alle Pizzahut filialen in België, hoe zalig is dat?!

Ingrediënten (voor 1 pizza):

Voor het pizzadeeg:

  • 200 g 00-bloem
  • 100 g lauw water
  • 18 g verse gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout

Voor de cheesy salsa crust:

  • 3 el gemalen cheddarkaas
  • 2 el salsasaus (mild of hot)

Voor de topping:

  • 100 g gemengd gehakt
  • 2 el rode kidneybonen
  • 1/ 8 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 el maïs uit blik
  • 6 el passata
  • ½ sjalotje, gepeld en fijngesneden
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
  • handvol tortillachips
  • pikante jalapenopepers in schijfjes
  • 2 el zure room
  • plantaardige olie
  • ½ de avocado, in blokjes gesneden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe het water en de gist in de mengkom van je keukenrobot. Laat even staan tot er luchtbelletjes verschijnen. Doe er de bloem, het zout en de olijfolie bij en mix tot een glad en homogeen deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 60 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Stoof de fijngesneden sjalot en look aan in wat olie. Doe er het gehakt en de bonen onder en bak rul, kruid met peper en zout. Voeg nadien 4 el passata toe en laat nog even stoven. Voeg eventueel wat cayennepeper toe voor extra pit.
  3. Rol de pizza uit met wat bloem. Leg een cirkel van cheddarkaas langs de rand. Druppel er wat salsasaus over en vouw de randen naar binnen over de kaas zodat je een dikke korst krijgt.
  4. Bestrijk de pizza met 2 el passata. Schik er de gehaktmengeling, de maïs en de blokjes rode paprika op. Bak zo’n 18 min. in de oven.
  5. Haal de pizza uit de oven. Strooi er wat verkruimelde torillachips over. Werk af met wat zure room, blokjes avocado en pikante jalapeno pepers. Enjoy!

 Mexico, Mexicoooo!

Met z’n allen gingen we aan de slag. Man wat was het daar warm met al die ovens op. En ’t was met een jury in witte jaskes en camera’s enal! Ik kookte samen met Laetitia die op haar beurt Didier vertegenwoordigde. Het resultaat was deze loaded Mexicaanse pizza. Met een bang hartje en zweetpollekes (ja hallo 40 graden ofzo!) presenteerden we onze pizza één voor één aan de jury. En hoewel het nog steeds ongelooflijk lijkt, heb ik dus gewonnen en mag ik al beginnen dromen van een reis naar Mexico, joehoeew!

Met dank aan Pizzahut voor de fijne ervaring, ik ben super blij dat ik naar Mexico mag!