Menu

Uitgetest en goedgekeurd: Parkhotel Valkenburg

Valkenburg? Ja wij waren er eerlijk gezegd ook nog nooit geweest maar in dit pittoreske dorpje vlakbij Maastricht is het fijn vertoeven. Wij boekten een culinair arrangement via hotelspecials bij Parkhotel Valkenburg en waren aangenaam verrast. Een verslagje.

Bij aankomst worden we enorm vriendelijk ontvangen door het personeel van Parkhotel Valkenburg. Met een grote glimlach laten ze ons de suite zien. Wat een mooie kamer! Heel erg ruim met een eigen salonnetje en een gigantische badkamer met bad en douche.

Na een snelle opfrissing nemen we plaats in het restaurant voor het menu. We starten met een glaasje Limburgse bubbels met vlierbloesemsiroop. Lekker verfrissend. Als voorgerecht krijgen we kreeftenscharen met meloenbolletjes, crème van curry en een kletskop van sesamzaad. Voor mij is het koekje net iets te zoet voor bij het gerecht maar verder zeer smakelijk. In het glas proeven we van een klassiek Franse viognier, fris en prima bij de kreeft.

Als tussengerecht krijgen we een ravioli van geitenkaas met pompoen, kruidenolie, citrus en asperges. Gewoonweg overheerlijk, ik kan mijn bord wel uitlikken! Voor mij het beste gerechtje van de hele avond.

Nadien volgt de kalfsoester met een crème van doperwtjes (top dit seizoen!), saus van eekhoorntjesbrood, asperges en crumble van spek. De crumble zorgt voor een verrassende zoute toets in contrast met de smeuïge erwtjes. Wel vind ik het jammer dat we tot hier toe in elk gerecht asperges zien terwijl de lente ook zoveel andere topproducten biedt. We drinken er een glas Carpess de Egomei bij, een crianza rioja uit 2013 met de tempranillo druif. Zeer lekker maar voor mij iets te krachtig bij de kalfsoester.

Afsluiten doen we met een macaron met vanilleijs een aardbeien. Lekker (ja hallo macarons!) maar ik mis een fris zuurtje van limoen of een lichte toets van munt.. In het glas een zoete moscato de Alejandria, een heerlijk einde van een smaakvol diner bij de Noorderburen.

Na ons diner besluiten we om nog even de wellness te verkennen (open tot 23 uur!). Er hangt een soort nostalgische sfeer die ik erg rustgevend vind. Het zwembad is best groot en ook de sauna is zalig. Nadien ploffen we voldaan in ons bed en slapen we tot de vogeltjes ons wekken.

’S Ochtends proeven we van het uitgebreide ontbijtbuffet en besluiten we om Valkenburg wat te verkennen. Vanuit het hotel lopen we te voet het stadje in. Het is hier eigenlijk best toeristisch en pittoresk met smalle steegjes, bruggetjes en tientallen terrassen. Zalig om hier iets te drinken in het zonnetje.

Conclusie?

Zeer gastvrij hotel en erg leuk als je er eens een weekendje tussenuit wil. Ontdek het zelf en neem een kijkje op www.hotelspecials.be!

 

Met dank aan www.hotelspecials.be en Parkhotel Valkenburg voor het heerlijke weekend.