Menu

My new roots in België – interview met Sarah Britton + winactie!

 

My-new-roots_2D-2

Al jaren ben ik fan van de fantastische blog My New Roots van Sarah Britton. Sarah blogt sinds 2007 en gaat daarbij voluit voor de gezonde keuken. Ze heeft een unieke vernieuwende stijl en de gave om op een andere manier naar eten te kijken. Daarbij houdt ze ervan om te experimenteren in haar keuken en haar kennis door te geven aan haar volgers.  Ik was dan ook erg blij toen Sarah een kookboek uitbracht dat sinds vandaag ook in het Nederlands verkrijgbaar is. Een prachtig boek vol gezonde, vegetarische en veganistische recepten. En nee niet in de stijl van geitenwollensokken maar heel fris en vernieuwend. In Le Pain Quotidien heb ik de eer om deze fantastische madam te ontmoeten en vraag ik haar honderd uit over haar visie op eten én haar nieuwe boek. Sarah ziet er stralend en opgewekt uit, helemaal zen, gezond en in evenwicht.

FullSizeRender

 

8 vragen aan Sarah Britton

 

 

1. Sarah, je hebt een vrij unieke en vernieuwende stijl van koken, waar haal je die inspiratie?

“Wel ik ben eigenlijk een heel visueel persoon. Mijn moeder is artiest en schildert en zo leerde ik juiste composities, kleurgebruik,… Het is niet zo dat ik recepten zit te lezen, nee ik haal eerder inspiratie van een wandeling op de markt waar de bonte mix van gekleurde groenten mij zo op ideeën brengt. Ik visualiseer ook altijd mijn recepten. Zo moeten niet alleen lekker smaken maar er ook fantastisch uitzien. In de loop der jaren heb ik mezelf geleerd om mooie foodfoto’s te nemen om mijn recepten nog meer kracht bij te zetten en ze ook visueel aantrekkelijk te maken.”

2. Je bent een CNP (Certified Nutritional Practicer), gebruik je je opleiding voor je blog?

“Absoluut, ik zou niet weten waar ik zou staan zonder die opleiding. Die heeft me massa’s technische kennis bijgebracht en leerde me hoe ik ingrediënten kan combineren en welke invloed ze hebben op ons lichaam. Ik denk dat het ook net door die opleiding is dat ik mezelf onderscheid van andere blogs.”

3. Je bent beginnen bloggen voor de fun, kan je zeggen dat je er nu je job van gemaakt hebt?

“Ja absoluut (lacht), ik ben er elke dag mee bezig. Bloggen vraagt ontzettend veel werk. Ik denk soms misschien wel dat mijn blog succesvol is doordat ik echt gewoon ben beginnen bloggen om mijn kennis te delen, niet zozeer om iets te bereiken of er mijn job van te maken. Ik schreef zoals ik mijn verhaal aan een vriendin zou vertellen, zonder daarbij echt te denken aan mijn bereik. Dat ik dat nu mag doen als job is gewoon fantastisch! Ik knijp mezelf wel eens vaker in de arm met het idee van ‘is this for real’?”

4. Hoe is jouw kookboek tot stand gekomen?

“Wel laten we zeggen dat er zo’n 17 uitgevers interesse hadden om mijn boek te publiceren in het Engels. Ja dat is veel (lacht) en nee ik wil daar niet mee uitpakken. Het was voor mij immers veel belangrijker dat ik zelf veel inspraak had in hoe het boek er ging uitzien. Zoals ik al zei ben ik een heel visueel iemand en ik heb een bepaalde visie over mijn foto’s en dus ook over hoe mijn boek er moest gaan uitzien. Random House (V.S.) gaf me die kans en ik heb ontzettend goed met hen kunnen samenwerken. Het voelt echt fantastisch om het boek nu ook vertaald te hebben om zo nog meer mensen te kunnen bereiken!”

5. Hoe selecteerde je de recepten voor je boek?

“Dat was toch wel een serieuze opdracht. Uitgevers vragen steeds om een volledig voorstel. Ik heb weken in mijn keuken gezeten, kijkend naar ingrediënten, brainstormend, op zoek naar inspiratie. Ik kwam uit bij zo’n 120 recepten, waarvan we de 100 beste behouden hebben. Ik ben ontzettend blij met de selectie.”

6. Heb je een favoriet ingrediënt of is dat een foute vraag?

“(lacht) Ja als ik echt moet kiezen ga ik voor zoete aardappels, ze zijn zo veelzijdig en lekker. Of euh avocado’s, die kan ze zelfs verwerken tot een heuse chocolademousse!

7. Voor wie schrijf je? Wie wil je bereiken?

“Ik zie toch wel een evolutie in mijn publiek t.o.v. 7 jaar geleden. Mensen zijn zich er meer bewust van wat ze eten en ook van wat dat eten met hun lichaam doet. Ze weten dat ze zich beter zullen voelen als ze beter eten. Al die mensen wil ik bereiken, niet enkel vegetariërs, veganisten of  gezondheidsfreaks nee ik wil ook anderen overtuigen die de weg naar een gezonde levensstijl nog niet hebben bewandeld. Hen overtuigen is mijn missie (lacht)!”

8. Wat mogen we in de toekomst nog meer van jou verwachten? Komen er nog kookboeken uit?

“Ja als dat kan, wil ik heel graag nog kookboeken uitbrengen. Ik had vroeger zo iets van ja waarom? Ik heb toch recepten online, druk op print en je hebt het recept. Maar ik begrijp het nu helemaal als ik mijn pakketje daar zie liggen. Daar word ik zelfs een beetje emotioneel van. Heel fijn om mijn recepten zo gedrukt te zien op mooi papier en helemaal visueel (lacht). Een gezond dessertenboek, dat lijkt me wel wat. Ik vind het bovendien heel fijn om ook kennis te maken met mijn publiek want hoe romantisch het ook klinkt, ik sta vaak dagen alleen te koken of zit achter mijn computer terwijl ik in se een heel sociaal persoon ben. Ik Nederland gaf ik zo al workshops en ik hoop dat binnenkort ook in België te kunnen doen. Zo heb ik meer contact met mijn publiek en volgers. Dat zou fantastisch zijn!”

IMG_1981

 

 

 

 

Een van mijn favoriete recepten uit het kookboek van My new roots:

LABNEH MET ROZENBLAADJES, SESAMZAADJES EN HONING

LABNEH-MET-ROZENBLAADJES,-SESAMZAADJES-EN-HONING-2

My new roots recept

Winactie!

Honger gekregen naar meer? Vanaf vandaag is het boek verkrijgbaar in het Nederlands en van 15.30 tot 17 uur zal Sarah haar boek signeren in de Fnac op de Groenplaats te Antwerpen. Of je kan gewoon meedoen met mijn leuke winactie. Want ik mag niet één maar twee exemplaren van My new roots weggeven!

Like mijn facebookpagina, mijn post over de wedstrijd en beantwoord de onderstaande wedstrijdvraag (als reactie op de blog, het facebookbericht, in een privé berichtje of mailtje). Winnen maar!

Sinds wanneer bestaat de blog ‘My new roots’?

Meedoen kan tot 1 juli 2015.