Menu

Bloemenaperitief met aardbeien bruschetta voor Dille & Kamile

2016-06 Aperitief + aardbeienhapje voor Manon-1

Foto: Joke Van den Heuvel

Ingrediënten (voor 2 glazen):

Voor 12 ijsblokjes:

  • Water, gefilterd en gekookt
  • Eetbare bloemen (viooltjes, Oost-Indische kers,…)

Voor het aperitief:

  • 4 cl vlierbloesemsiroop
  • 200 ml jasmijnthee
  • 1 tl oranjebloesemhoning
  • 200 ml prosecco

Bereiding:

  1. Neem een ijsblokjesvorm. Leg hierin de eetbare bloemetjes en giet hier het water op. Vries in.
  2. Maak de jasmijnthee en roer er de oranjebloesemhoning onder. Laat afkoelen in de koelkast.
  3. Leg 2 ijsblokjes in een aperitiefglas, giet er de vlierbloesemsiroop op. Giet er nadien de jasmijnthee en de prosecco bij. Geniet!

Bruschetta met geitenkaas, aarbeien en balsamico

Ingrediënten (voor 15 bruschetta’s):

  • 1 ciabattabrood (afbakbrood)
  • olijfolie
  • smeerbare geitenkaas
  • 15 aardbeien, in schijfjes gesneden
  • balsamicoazijn
  • verse basilicum

Bereiding:

  1. Snij de ciabatta in bruschetta’s. Bestrijk de bruschetta’s met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze goudbruin in de oven op 180°C. Haal ze uit de oven.
  2. Smeer de geitenkaas op de bruschetta’s. Leg er de aarbeischijfjes op. Werk af met wat balsamicoazijn en blaadjes verse basilicum.

Recepten en styling in opdracht van Dille & Kamille.