Foto: Joke Van den Heuvel
Ingrediënten (voor 2 glazen):
Voor 12 ijsblokjes:
- Water, gefilterd en gekookt
- Eetbare bloemen (viooltjes, Oost-Indische kers,…)
Voor het aperitief:
- 4 cl vlierbloesemsiroop
- 200 ml jasmijnthee
- 1 tl oranjebloesemhoning
- 200 ml prosecco
Bereiding:
- Neem een ijsblokjesvorm. Leg hierin de eetbare bloemetjes en giet hier het water op. Vries in.
- Maak de jasmijnthee en roer er de oranjebloesemhoning onder. Laat afkoelen in de koelkast.
- Leg 2 ijsblokjes in een aperitiefglas, giet er de vlierbloesemsiroop op. Giet er nadien de jasmijnthee en de prosecco bij. Geniet!
Bruschetta met geitenkaas, aarbeien en balsamico
Ingrediënten (voor 15 bruschetta’s):
- 1 ciabattabrood (afbakbrood)
- olijfolie
- smeerbare geitenkaas
- 15 aardbeien, in schijfjes gesneden
- balsamicoazijn
- verse basilicum
Bereiding:
- Snij de ciabatta in bruschetta’s. Bestrijk de bruschetta’s met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze goudbruin in de oven op 180°C. Haal ze uit de oven.
- Smeer de geitenkaas op de bruschetta’s. Leg er de aarbeischijfjes op. Werk af met wat balsamicoazijn en blaadjes verse basilicum.
Recepten en styling in opdracht van Dille & Kamille.