Menu

Zomerse salade met bietjes, venkel, roze pompelmoes en gerookte zalm

2016-06 Salade Zalm Manon-2Foto: Joke Van den Heuvel

Ingrediënten:

  • 1 rode biet, geschild
  • 1 gele biet, geschild
  • 1 oranje, gele en paarse wortel
  • ½ de venkel
  • 1 roze pompelmoes
  • 200 g gerookte zalm
  • venkelpluksels
  • xèresazijn
  • olijfolie
  • anijszaad
  • grof zeezout
  • zwarte peper van de molen

Bereiding:

  1. Snijd dunne sneedjes van de bieten. Snijd lange repen van de gekleurde wortels met behulp van een groenteschaaf of dunschiller. Snijd de venkel fijn, hou de venkelpluksels apart.
  2. Schil de pompelmoes en haal het vruchtvlees tussen de vliesjes uit (peler à vif).
  3. Schik de wortelrepen in een grote slakom, schik er de schijfjes biet, de venkel, de roze pompelmoes en de gerookte zalm tussen.
  4. Bedruppel de salade met wat xèresazijn en olijfolie. Werk af met anijszaad, venkelpluksels, grof zeezout en zwarte peper van de molen.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.