Ingrediënten:
- 1 rode biet, geschild
- 1 gele biet, geschild
- 1 oranje, gele en paarse wortel
- ½ de venkel
- 1 roze pompelmoes
- 200 g gerookte zalm
- venkelpluksels
- xèresazijn
- olijfolie
- anijszaad
- grof zeezout
- zwarte peper van de molen
Bereiding:
- Snijd dunne sneedjes van de bieten. Snijd lange repen van de gekleurde wortels met behulp van een groenteschaaf of dunschiller. Snijd de venkel fijn, hou de venkelpluksels apart.
- Schil de pompelmoes en haal het vruchtvlees tussen de vliesjes uit (peler à vif).
- Schik de wortelrepen in een grote slakom, schik er de schijfjes biet, de venkel, de roze pompelmoes en de gerookte zalm tussen.
- Bedruppel de salade met wat xèresazijn en olijfolie. Werk af met anijszaad, venkelpluksels, grof zeezout en zwarte peper van de molen.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.