Ingrediënten
- 4 preien
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 l groentebouillon
- 200 ml culinaire room 20% van Campina
- 2 el olijfolie of boter
- een handvol verse basilicum (fijngehakt)
- peper en zout
Bereiding
- Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Maak de prei schoon en snij in halve ringen. Verhit de olie of boter in een grote pan op middelhoog vuur. Stoof de ui en knoflook aan en stoof ze zo’n 4 minuten.
- Voeg de prei toe en stoof deze 5-7 minuten mee, tot de prei zacht begint te worden.
- Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de prei goed gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige soep. Breng even terug aan de kook.
- Voeg de culinaire room toe en roer goed door. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de basilicum toe en mix even kort door.
- Serveer de soep warm met nog wat extra room, basilicum en eventueel met een sneetje vers brood erbij.
Deze soep is lekker romig en fris door de basilicum, perfect voor een koude dag.
Recept, styling en foto in betaalde samenwerking met Campina.