Menu

Paascupcakes!

Paascupcakes copy1

Ingrediënten (voor 15 cupcakes)

Voor de cakejes:

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • zakje vanillesuiker

Voor het glazuur:

  • 300 g boter op kamertemperatuur
  • 300 g poedersuiker
  • 1 reep pure chocolade
  • 5 el cacaopoeder
  • sap van 2 passievruchten
  • citroensap
  • 2 el mascarpone
  • gele kleurstof (optioneel)
  • ter decoratie: paaseitjes, suikerkipjes,…
Paascupcakes copy 3

Bereiding:

Voor de cakejes:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker. Smelt de boter en voeg deze toe. Meng goed.
  3. Voeg te bloem toe en meng tot een mooi homogeen deeg.
  4. Giet het deeg in papieren cakevormpjes en bak de cakejes zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

Voor het glazuur:

  1. Snijd de boter in blokjes en meng ze met behulp van een mixer onder de poedersuiker.
  2. Verdeel het glazuur in twee gelijke delen. Meng 1 deel met de mascarpone, het sap van passievrucht en het citroensap (en eventueel de gele kleurstof) en meng het andere deel met de gesmolten chocolade en het cacaopoeder.
  3. Doe de twee glazuursoorten elk in een andere spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit op de paascupcakes. Werk af met wat paaseitjes, suikerkipjes,…

Paascupcakes copy 2