Menu

La bella Italia: win het boek Saluté!

Italië 2008 4 copy

Als kind trokken we altijd met de hele familie naar Siena in Toscane, Italië. We amuseerden er ons te pletter en verbleven steeds op dezelfde locatie. De eerste keer moet ik een jaar of 6 geweest zijn en de laatste keer is nu zo’n 5 jaar geleden. Toen ik klein was dacht ik vaak aan nieuwe dingen en wou ik ook ergens anders naartoe, later groeide mijn passie voor de Italiaanse gastronomie en ook Italiaanse wijn kon mij al vrij vroeg bekoren. Ik hoop deze zomer opnieuw een reis te kunnen maken naar het prachtige Toscane en deze fantastische streek in haar culinaire glorie te herontdekken.

saluté2

Ik was dan ook erg opgetogen toen ik een nieuw boek ontdekte: Saluté! Dit boek van Roeland Verbist werd tot stand gebracht in samenwerking met Licata Vini en schetst de 20 wijnregio’s van Italië met haar appellaties, druiven en producenten. Prachtig vormgegeven met sprekende foto’s die je meenemen op wijnreis door de Italiaanse laars. Het boek vertelt daarnaast ook het verhaal van het bedrijf Licata Vini, dat startte als eenmanszaak in Hasselt en uitgroeide tot de grootste Italiaanse wijnimporteur in de Benelux.

Echt heerlijk om door te bladeren (wat een mooi kwaliteitsvol papier ook) en te reizen in je hoofd, mooi evenwichtig opgebouwd en overzichtelijk weergegeven.

Win win win!

Met trots mag ik aankondigen dat ik ter gelegenheid van 1 jaar Macaron Manon 5 exemplaren van dit mooie boek mag weggeven.

 

Hoe kun je winnen?

Like de facebookpagina van Macaron Manon, like en deel de wedstrijdlink op facebook en beantwoord de volgende wedstrijdvraag (via mail, een reactie op de blog of in een facebookreactie):

Welke van de volgende wijnstreken ligt niet in Italië?

  1. Piemonte
  2. Toscane
  3. Marche
  4. Sardinië
  5. Elzas

Deelnemen kan tot 1 april.

Succes!

Salute copy2

Ik vond nog deze foto’s terug uit 2008 waar ik duidelijk al de smaak te pakken had voor de Italiaanse geneugten van het leven.

Italië 2008 2 copy Italië 2008 1 copy