Eindelijk wat zonneschijn dit weekend! Perfect om een lekkere pannenkoek te bakken na een mooie winterwandeling. Ik ging voor dit recept voor een appelpannenkoek met vanille.
Recept
Appelpannenkoek met vanille
Ingrediënten 5 (voor 2 pannenkoeken)
- 110 g zelfrijzende bloem
- 1 ei
- 2 dl melk (bv. Campina halfvolle melk)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 appel
- 2 el citroensap
- snuifje zout
- 2 el boter

Bereiding
- Klop het ei los in een kom. Doe er de bloem en een derde van de melk bij en roer los tot je geen klonters meer hebt. Voeg dan de rest van de melk toe, voeg een zakje vanillesuiker en een snuifje zout toe. Laat het beslag even rusten.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd in ringen.
- Smelt de boter in een pannenkoekenpan en bak er de appelschijven goudbruin in met de vanillesuiker en het citroensap. Giet er dan het beslag op en laat de pannenkoek bakken. Zet er eventueel een deksel op.
- Leg een bord op de pan en draai zo de pannenkoek om op het bord. Serveer meteen met wat poedersuiker.
Recept, styling en foto’s in betaalde samenwerking met Campina.