De pistachehype is een ding. Misschien heeft de befaamde Dubai chocolade reep met pistache daar iets mee te maken maar de Italianen wisten het al veel langer. Pistache is gewoonweg ontzettend lekker. Ik maak er deze keer een luchtige en romige tiramisu mee.
Voor 2 porties
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 150 ml volle room van Campina
- 4 el pistachepasta (de zoete versie die lijkt op chocopasta)
- 2 el pistachenootjes
- 6 boudoirkoekjes

Bereiding
- Klop het eiwit stijf in pieken.
- Klop de room tot slagroom samen met 2 eetlepels pistachepasta. Meng er het opgeklopte eiwit onder.
- Neem twee glazen en breek de boudoirkoekjes in stukjes. Leg een laagje boudoirkoekjes in de glazen. Lepel er wat van de pistacheroom over. Lepel er wat pistachepasta op. Bouw zo verder in laagjes.
- Hak de pistachenootjes fijn en strooi ze over de tiramisu. Laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
Tip: wie wil kan de boudoirkoekjes uiteraard ook nog doppen in een mengsel van koffie en amaretto.
Recept, styling en foto in betaalde samenwerking met Campina.
Geen Reacties