Menu

Dit eet je op Tomorrowland: het beste festivalfood ter wereld

thumb_IMG_8197_1024

Dat het bij Tomorrowland niet enkel draait om de beste dj’s en muziek maar ook om de totaalbeleving is al langer duidelijk. Hier is over elk klein detail nagedacht. De decors zijn prachtig, de acts zo mogelijk nog mooier en de sfeer is er magisch. Een luxe versie van Disneyland voor volwassenen. Ook op culinair vlak kom je hier bovendien zeker niks te kort. Onder het motto ‘Tastes of the World’ brengen Tomorrowland & DreamVille heel wat exotische smaken naar Boom. Als foodie op het beste festival ter wereld.

thumb_IMG_8175_1024

Zo’n 10 jaar geleden kon je op festivals niet veel meer eten dan frieten, burgers en vette pizza. Die tijden zijn gelukkig wel wat veranderd. Tomorrowland won eerder dit jaar zelfs de de Culinary Innovator prijs van Gault & Millau in de categorie ‘Events’. Meer dan 120 stands serveren lekkere, maar vooral verse en eigentijdse gerechten.  De website Tastes of the World zorgt voor een duidelijk, gestructureerd overzicht zodat je tijdens het festival op een gemakkelijke manier op culinaire ontdekkingstocht kan.

TML copyTML copy 2

Ik proefde alvast  van heerlijke versgemaakte pasta met truffel en Parmezaan van Peppe (ja op een festival!) en een lekkere taco met buikspek en guacamole. Daarnaast ook pittige kipsaté’s van het Asian Food kraam en het trio van gourmet burgers (pulled pork, pulled beef, pulled lamb) van De Laet & Van Haver. Wie zich helemaal wil laten onderdompelen in de Belgische specialiteiten kan terecht in de Beer & Bites stand waar lekkere Belgische bieren gecombineerd worden met kazen van Kaasaffineurs Van Tricht. En ook de wafelfrietjes met chocolade van Callebaut zijn erg in trek.

TML copy 3thumb_IMG_8191_1024Naast de vele foodstands, kan je hier ook eten in enkele luxe restaurants. Sterrenchef Sergio Herman zou zelfs een ‘secret resto’ hebben dat verborgen zit in de main stage en voorbehouden is voor exclusieve gasten. Ook het Tomorrowland restaurant (gerund door Seppe Nobels van Graanmarkt 13) was in enkele uren uitverkocht. Van hieruit heb je zicht op de main stage terwijl je geniet van een gastronomisch verrassingsmenu. Verder B-Eat  waarbij een topchef (Pepe Giacomazza, Dominique Persoone, Roger van Damme) kookt met een top dj , een seafoodrestaurant van De Oesterput en een Belgian Steak House van De Laet & Van Haver. Als ik eerlijk mag zijn, vond ik het trio van burgers van De Laet echt een pak beter dan de steak hier. De sausjes waren lekker maar de bediening en het vlees zelf konden echt wel beter.

tml bloem

In de comfort VIP zone word je serieus verwend. Je luiert er in een jacuzzi of zwembad en krijgt er tussendoor gratis hapjes, ijsjes om af te koelen en proeft er van de lekkerste cocktails en champagnes. Aan die laatste hangt dan wel een serieus prijskaartje.

Conclusie? Dit is niet alleen het beste festival ter wereld, je vindt hier ook het beste festivalfood in alle geuren, smaken en kleuren. Stimulate your senses!  Ik ben helemaal klaar voor dag twee van de madness. See you ;-)!

thumb_IMG_8159_1024