Menu

De 5 beste macaronwinkels van Antwerpen

delrey_ 12443 copy copyMijn website die Macaron heet? Dat vraagt dus om heel wat macarons! Ik zet alvast mijn favoriete adresjes in Antwerpen op een rijtje:

1. Pierre Marcolini

Marcolini  marcolini2

Waarschijnlijk de beste en meest verfijnde patisserie van de stad (of België?), overheerlijke pralines en jawel ook topmacarons. Klein maar overheerlijk met een mooi gamma aan smaken en kleuren. Sinds kort heeft hij een nieuwe vestiging aan de Wilde Zee in Antwerpen waar je kuntkijken hoe de chocolade gemaakt wordt.

Pierre Marcolini, Korte Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerpen, www.marcolini.be

2. DelRey

delrey_071114_73656

DelRey is een echt begrip in Antwerpen. Hier kom je voor overheerlijk gebak, pralines en chocoladestukken maar ook voor het ruime gamma aan macarons. Hun creaties zijn bekend tot in Azië!

DelRey, Appelmansstraat 5, 2018 Antwerpen, www.delrey.be

3. Lints

Nog zo’n begrip in de koekenstad is patisserie Lints. Het aanbod is hier overweldigend. Zo veel brood, patisserie,… je zou hier haast elke dag van het jaar iets anders kunnen meenemen. Maar ik shop er soms ook mijn macarons.

Patisserie Lints, Vleminckveld 68, 2000 Antwerpen, https://www.lints.be

4. Momade

Eigenlijk zijn ze enorm bekend omwille van hun heerlijke cupcakes maar bij Momade vind je ook lekkere macarons in zachte kleurtjes en met heerlijke vullingen!

Momade cupcakes, Reyderstraat 37 of in de stadsfeestzaal of Shopping Wijnegem, http://www.momadecupcakes.be

5. Joost Arijs

Update: Helaas is de vestiging van Joost Arijs in Antwerpen gesloten, je kunt zijn macarons wel nog kopen in Gent of via de wegshop https://joostarijs.be