Menu

Vina Clara

Vina Clara copy 1

Vina Clara ligt een beetje verscholen in de schaduw van het Boerlaerpark, buiten het centrum van Antwerpen. Bij het binnenkomen vallen de prachtige plafonds, glazen tussendeur en authentieke vloeren meteen op. Het restaurant is ondergebracht in een prachtig art-nouveau gebouw en straalt enorm veel charme uit.

We worden vriendelijk ontvangen door een jong meisje,  ze moet slechts een jaar of 20 geweest zijn en doet me denken aan mezelf toen ik als student in restaurants werkte. Aan professionaliteit echter geen gebrek, van het begin tot het einde worden we prima bediend.

We starten met een fris groen erwtensoepje, met een vleugje citroengras en gerookte groenten. Een verrassende combinatie die mij erg kan smaken.

Vina Clara copy 2

We gaan voor het weekmenu. Ik kies voor de gravad lax, mooi hedendaags gepresenteerd en met een uitstekend evenwicht qua smaak. Net genoeg Dille en toefjes zure room. Mijn tafelgenoot Cloë kiest voor de tataki van rund, eveneens zeer verfrissend gebracht. Als hoofdgerecht kies ik het Piètrain varken, bereid op de  Green egg met spruitjes, aardappel en een sausje op basis van specerijen. Cloë kiest voor de rog met structuren van bloemkool en is zeer tevreden over het smakenpalet. We sluiten af met een kaasbordje van Van Tricht, geserveerd met warm brood, een vijgenkoekje en uienkonfijt. Evenwichtig, krachtig en smaakvol. Ook de aangepaste wijnen zijn zeer lekker en worden correct geserveerd.

Vina Clara copy3

Vina Clara Copy4

Kortom een zeer lekker adresje waar men kiest voor kwaliteitsvolle producten en een eerlijke bereiding. Voor herhaling vatbaar!

Vina Clara, Karel de Preterlei 210, 2140 Antwerpen T. 03 236 13 82