Menu

Paasrol van meringue met passievrucht

Paasrol copy1 copy

Vrolijk Pasen allemaal! Voor onze paasbrunch maakte ik nog deze zalige frisse meringuerol met passievruchten. Krokant langs buiten en nog lekker smeuïg vanbinnen. De gele passievruchtenroom zorgt voor de extra paassfeer!

Ingrediënten (10 personen)

Voor de meringuerol:

  • 5 eiwitten
  • 280 g kristalsuiker

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 30 ml passievruchtencoulis (bv. Le Boiron)
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 verse passievruchten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de eiwitten voorzichtig op met de suiker tot je een gladde stevige meringue krijgt.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep hierop de meringue en strijk mooi glad uit.
  4. Bak zo’n 18 minuten in de oven. Draai de meringue om met behulp van een bakplaat zodat het bakpapier vanboven komt te liggen. Haal het bakpapier voorzichtig van de meringue en laat volledig afkoelen.
  5. Klop ondertussen de room op met de suiker en de passievruchtencoulis tot je een stevige gele slagroom krijgt. Strijk de room uit op de meringue. Lepel de passievruchten uit en schep het vruchtvlees bovenop de passievruchtenroom.
  6. Rol de paasrol heel voorzichtig dicht met behulp van het bakpapier. Enjoy!