Menu

7 redenen waarom je Antwerpen Proeft moet bezoeken

Antwerpen Proeft 9
Ja ik ben al fan van bij het begin. Toen Antwerpen Proeft nog een vrij kleinschalig event was dat samen met de Bollekesfeesten georganiseerd werd aan de gedempte zuiderdokken. Als student heb ik er zelfs nog flyers voor uitgedeeld! Ondertussen is dit culinaire festival al aan haar 11de editie toe en staat het al maanden op voorhand in mijn agenda gepland. Waarom? Dat lees je hier!

  1. Culinaire verwennerij: elk jaar lijken de bordjes verfijnder en gastronomischer te worden. Het aantal toprestaurants dat deelneemt is bovendien in 11 jaar tijd serieus toegenomen. Het is een unieke kans om eens te proeven van gerechtjes van Antwerpse topchefs zonder meteen een duur restaurantmenu te betalen. Mijn favorieten? Graanmarkt 13, The Jane**, Divin by Sepi, Marcel en nieuwkomer Nemo.ap 1
  2. Gourmet Streetfood: wie geen fan is van sterrengerechtjes en ongedwongen wil genieten, kan op Antwerpen Proeft ook terecht voor heel wat Gourmet streetfood. Zo zal de foodtruck Würst van Jeroen Meus op volle toeren draaien. Verder ook Ellis Gourmet Burger en Wim Ballieu met Balls & Glory.AP 4
  3. Over de grenzen: vroeger was het festival enkel voorbehouden voor Antwerpse chefs maar de laatste jaren kijkt het festival over de provincie- en landgrenzen heen. Zo zijn ook Senzanome*, La Paix* en Estafête uit Brussel, Vrijmoed* uit Gent, Duck & More uit Leiden (NL) van de partij.
  4. Nieuw!: zoals elk jaar zijn er ook heel wat nieuwigheden. Zo wordt de suggestie van de Dag door foodie Luc Hoornaert dit jaar extra in de verf gezet en zal bijvoorbeeld jong toptalent Dimitri Proost hem vergezellen op het podium. Kevin De Backer van B23 stelt zijn jongste telg Bistro Mature voor. En toppatissier Del Rey is klaar voor de eerste deelname. De stand van Ellis Gourmet Burger krijgt dit jaar gezelschap van topchef Bart De Pooter van de Postorale**.AP 2
  5. Beer & Foodpairing: dit jaar wordt er nog sterker ingezet op beer & foodparing. De stand van Duvel Moortgat krijgt daarbij gezelschap van The Butcher’s Son en BBQ restaurant Black Smoke.
  6. Kidsproof: dit jaar zet Antwerpen Proeft extra in op young foodies en kinderen. Zo zal er een eigen kidspaviljoen zijn, een AEG kids cooking Club, zandbakjes en heel wat kindvriendelijke gerechten.
  7. Sfeer: last but not least, de geweldige sfeer! Antwerpen Proeft is voor mij echt een plek van gezelligheid en onverwachte ontmoetingen. Ik loop hier elk jaar wel vrienden of kennissen tegen het lijf. Heerlijk om samen ongedwongen een pintje te pakken met zicht op de Schelde!

Antwerpen Proeft copy1

Zin gekregen?

Wie wil kan mijn culinaire avonturen volgen op mijn Instagram account en op de account van Visit Antwerp, die neem ik even over tijdens het festival! Zelf proeven kan van 28 april tot en met 1 mei.

Praktisch

Tickets voor Antwerpen Proeft kan je bestellen op www.proeft.be/tickets. Het voorverkooptarief ( inclusief een gratis welkomstdrankje ter plekke én achteraf een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze) is 7 euro voor een dagticket.
Voor een combiticket – waarmee je alle 4 dagen kunt komen proeven, zien en beleven – betaal je 13 euro.

Meer informatie vind je op proeft.be en facebook.com/AntwerpenProeft