Menu

Graanmarkt 13 en het dak van Seppe Nobels

Graanmarkt 13_3

Er zijn zo van die momenten waarvan je zou willen dat ze eeuwig zouden blijven duren. Zoals de lunch van vanmiddag bijvoorbeeld, met gerechtjes geserveerd door topchef Seppe Nobels bij Graanmarkt 13. Een fantastische ervaring!

Chef Seppe Nobels is een vakman met een enorme passie voor koken. In zijn restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen serveert hij dagelijks seizoensgebonden gerechten bereid met lokale producten. Nu verwelkomt hij ook Parmaham in zijn keuken, als perfecte aanvulling bij zijn lokale specialiteiten.

Graanmarkt 13 col 3Seppe Nobels staat gekend om zijn enorme productkennis en zijn keuze voor topleveranciers en kwalitatieve ingrediënten. Die brengt hij samen tot verfijnde culinaire creaties die niet alleen fantastisch smaken maar er ook nog eens prachtig uitzien. Graanmarkt 13 ademt stijl en klasse van de designstore over de adembenemende stadsloft tot op het bord. Daarbij wordt er aan elk detail gedacht en heeft elk element en ingrediënt zijn eigen verhaal. Zo starten we met een rondleiding op het dak waar de enthousiaste imker van de Graanmarkt13 vertelt over zijn bijenkolonie (aka de schatteboutjes) en unieke stadshoning. We mogen rechtstreeks van het honingrad proeven. De smaak is overweldigend, alsof er een bloementuin op je tong ontploft. Ook voor de kruiden ziet Seppe het groots, op zijn daktuin kweekt hij allerlei verse kruiden die hij eveneens verwerkt in zijn gerechten.

Graanmarkt 13 col 5

Graanmarkt 13_13 Graanmarkt 13_11

In Graanmarkt 13 ligt de nadruk vooral op verrassende groente- en kruidencombinaties die in verschillende bordjes als bijgerechten geserveerd worden. Als de chef dan toch kiest voor een stukje vis of vlees zweert hij bij topkwaliteit. Zo koos hij ook heel bewust voor een samenwerking met Parmaham. Parmaham is een product dat een eeuwenoude traditie geniet. De oorsprong van Parmaham gaat zelfs terug tot de veldtochten van Hannibal in het Italiaanse Parma, waar hij gezouten varkensbillen proefde.

Graanmarkt 13_1

Parmaham is 100% natuurlijk en bevat geen bewaringsmiddelen of additieven. Enkel het zout geeft of een natuurlijke manier smaak aan het vlees. Seppe kiest voor een Parmaham met 24 tot 32 maanden rijping. Deze is zachter en heeft de authentieke smaak van Parmaham in combinatie met een aroma van pijnbomen, wijngaarden en olijfbomen.

Voor de lunch bereidde Seppe Nobels verschillende gerechtjes met Parmaham. Bij het kruidenaperitief kregen we een heerlijke hummus en een gegrilde salade met stadshoning, radijsjes en aioli voorgeschoteld. Voor het voorgerecht koos hij voor een verfijnde combinatie van makreel, Parmaham, courgette en zwarte olijf. Hiervoor werd er gebakken ham en het braadvet van de ham gebruikt. Als hoofdgerecht kregen we een stukje tarbot geserveerd, bereid op de teppanyaki. Voor erbij: geroosterde wortels met geitenkaas, een taboulé met venkel en rozijnen en een frisse salade van Parmaham met asperges, pomelo en Oost-Indische kers. We sloten het geheel af met een dessert van cake en rabarber.

Er zijn weinig supperlatieven die de lunch van vanmiddag kunnen beschrijven. Geweldig ook dat Seppe Nobels zo de tijd voor ons nam om zijn concept gedetailleerd uit te leggen. Overweldigend en fantastisch om te zien hoe een culinaire passie omgezet wordt in zoveel moois.

Graanmarkt 13 col 4

Graanmarkt 13 col 1-2

Restaurant Graanmarkt 13
Graanmarkt 13
2000 Antwerpen
http://www.graanmarkt13.be