Menu

Pizza met kerstomaatjes, gegrilde courgette en burrata

2016-06 Pizza-2Foto: Joke Van den Heuvel

Tegenwoordig heb ik iets met zelf pizza maken. Ik vind het zalig om het deeg te kneden en te beleggen met allerlei topingrediënten. Zo maakte ik in opdracht van Dille & Kamille deze heerlijke pizza met burrata (nog zo’n nieuwe liefde), kerstomaatjes en gegrilde courgettes.

Ingrediënten (voor 2 pizza’s):

Voor het pizzadeeg:

  • 1 zakje bio pizzamix
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml lauwwarm water
  • 8 g droge gist

Voor de tomatensaus:

  • Olijfolie
  • 1,5 kg trostomaten, in blokjes gesneden
  • 4 teentjes look, fijngesneden
  • een handvol verse basilicum
  • grof zeezout*
  • zwarte peper van de molen

Voor de topping:

  • Olijfolie
  • 1 bakje rode en gele kerstomaatjes, in twee gesneden
  • 1 courgette, in repen gesneden
  • 1 burrata
  • grof zeezout
  • zwarte peper van de molen

2016-06 Pizza-4Foto: Joke Van den Heuvel

Bereiding:

  1. Maak de tomatensaus. Doe wat olijfolie in een sauspan en laat hierin de tomaten stoven met de look tot de tomaten volledig zacht zijn. Voeg de basilicum toe, laat nog even pruttelen. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout. Je kan de saus tot 5 dagen in een glazen bokaal in de koelkast bewaren. In een gesloten steriele weckpot blijft de saus enkele maanden goed. Handig als basis voor soepen, sauzen en pizza’s.
  2. Maak het pizzadeeg. Laat de gist even oplossen in het lauwwarme water. Doe er de pizzamix en de olijfolie bij. Kneed het deeg zo’n 10 minuten.
  3. Verdeel het deeg in twee gelijke bollen en laat het onder een vochtige handdoek zo’n 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Grill intussen de courgette in een hete grillpan met wat olijfolie.
  5. Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk het deeg met wat tomatensaus en leg er de kerstomaatjes en gergilde courgetterepen op. Leg er een klein beetje burrata bij. Hou de rest voor de afwerking.
  6. Bak de pizza zo’n 15 minuten in de oven tot de pizza lekker krokant is. Beleg met extra burrata en kruid af met zeezout en zwarte peper van de molen.

2016-06 Pizza ManonFoto: Joke Van den Heuvel
Recepten en styling in opdracht van Dille & Kamille.