Menu

Citroenpudding

Ik ben echt verzot op pudding! Dat valt misschien ook wel op als je het trefwoord pudding in de zoekbalk van deze blog intypt ;-). Deze keer maakte ik een frisse zomerse versie met citroen. Echt super makkelijk met slechts 5 ingrediënten en zo klaar.

#publiciteit

Ingrediënten

  • 3 citroenen
  • 750 ml halfvolle melk (bv. van Campina)
  • 200 ml room
  • 5 el suiker of zusto
  • 1 zakje puddingpoeder

Bereiding

  1. Doe het puddingpoeder in een kopje en doe er wat van de melk bij, roer er de suiker onder en roer alles los.
  2. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer er dan het puddingmengsel onder en roer 60 seconden goed door op een zacht vuurtje. Voeg het sap van 3 citroenen en de zeste van 1 citroen toe. Meng alles goed oor en laat de pudding een beetje afkoelen maar zorg dat er geen vel vormt.
  3. Klop de slagroom op. Meng de slagroom onder de citroenpudding.
  4. Giet de citroenpudding in kommetjes of glaasjes.

Tip: werk eventueel af met wat schijfjes citroen als decoratie.

Recept in betaalde samenwerking met Campina.