Kerstmenu: Hartige aardappelwafeltjes met garnaaltjes, lompiviseitjes en zure room

Hier gaan we dan, vandaag deel ik graag mijn eerste kerstreceptje van het jaar met jullie: hartige aardappelwafeltjes! Dat klinkt misschien ingewikkeld maar met een simpele aardappelpuree kun je heerlijke wafeltjes bakken! Die breng je dan op smaak met wat kruiden, garnaaltjes of gerookte zalm, lompviseitjes, zure room,… ideaal als feestelijk hapje of klein voorgerecht. Of als je niet kunt wachten maak je ze gewoon vandaag al!

Ingrediënten voor 8 wafeltjes

  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • Verse bladpeterselie
  • Verse bieslook of dragon
  • Peper en zout
  • Arachideolie om het wafelijzer in te vetten

Voor erbij:

  • zure room
  • garnaaltjes
  • lompviseitjes
  • verse kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten beetgaar in gezouten water. Giet ze af en plet ze tot een puree. Meng het ei en de bloem onder de puree. Laat helemaal afkoelen.
  2. Hak de kruiden fijn en meng ze eronder, kruid met peper en zout.
  3. Vet het wafelijzer in met wat olie. Bak de wafeltjes in het wafelijzer goudbruin.
  4. Werk de wafeltjes af met wat zure room, garnaaltjes, lompviseitjes en verse groene kruiden.

Comments are closed.