Kerstmenu: preisoepje met appel, curry en warmgerookte zalm

Mijn autocorrect maakte pretsoepje van dit preisoepje en ja ik kan ‘m geen ongelijk geven haha. Dit soepje krijgt dat tikkeltje extra door de appeltjes en de curry die het een heerlijke originele smaak geven. Afwerken doe je met wat blokjes warmgerookte zalm en sterrentoastjes!

foto Karl Bruninx

Ingrediënten (4 tot 6 personen)

  • 4 preiwitten
  • 3 uien
  • 2 bloemige aardappelen
  • 1 appel
  • 2,5 l groentebouillon
  • 2 kl currypoeder
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Voor erbij:

  • 1 warmgerookte zalmfilet (te koop in de supermarkt)
  • 4 sneetjes (toast)brood
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

1.Pel de uien en snipper fijn. Maak de preiwitten schoon en snijd in grote stukken.

2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Voeg de uien en de pretwitten toe en laat even mooi aanstoven zonder te veel te kleuren.

3. Voeg de groentebouillon toe. Schil de aardappelen en de appel (verwijder het klokhuis), snijd in grote stukken en voeg toe. Laat alles zo’n 20 minuten doorkoken.

4. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Steek sterretjes uit het brood en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Strijk ze langs beide kanten in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze enkele minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

5. Mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met het currypoeder, peper en zout.

6. Snijd de warmgerookte zalm in blokjes. Doe de preisoep in de kommetjes en schik er de blokjes warmgerookte zalm op. Serveer met de sterrentoastjes.

Comments are closed.