Menu

Mini cakejes met maanzaad en granaatappel

Zin om te bakken? Probeer deze originele cakejes eens met maanzaadjes en granaatappel. Ze lijken zo uit een Midden-Oosters sprookje te komen ;-).

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 180 g boter
  • 200 g rietsuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 1 el maanzaadjes
  • optioneel: scheutje rozenwater

Voor de afwerking

  • 2 el granaatappelpitjes
  • 100 g poedersuiker
  • 2 el eiwit
  • enkele druppels citroensap of een scheutje rozenwater

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in de microgolf.
  3. Klop de eitjes los en meng er de suiker onder.
  4. Voeg de boter en de bloem toe en meng goed.
  5. Voeg de granaatappelpitjes en het maanzaad toe aan het cakebeslag. Meng er eventueel een scheutje rozenwater onder.
  6. Beboter de bakvormpjes (ik gebruikte één voor bundtcakes maar je kan ook muffinvormpjes gebruiken) in en bestuif met wat bloem. Giet het beslag erin en bak de cakejes zo’n 25 minuten in de oven. Ontvorm de cakejes en laat afkoelen.
  7. Meng het citroensap (of het rozenwater) met 2 eetlepels eiwit en 100 g poedersuiker tot je een glad glazuur krijgt. Dat glazuur giet je dan over de cakejes. Werk af met wat extra granaatappelpitjes.