Menu

Eton mess met meringue en passievruchten-limoencurd

Een heerlijk dessertje dat doet wegdromen naar de zon? Eentje dat je perfect kunt serveren aan tafel maar ook kunt meenemen als dessertje voor onderweg? Probeer deze Eton Mess eens! Het is een Engels dessertje dat klassiek gemaakt wordt met aardbeien, meringue en slagroom. Ik maakte er een exotische versie van. Lekker nonchalant en geloof mij die passievruchten-limoencurd wil je het liefst zo uitlepelen.

Ingrediënten (voor 4 personen – bereidingstijd: 40 minuten + afkoelen)

  • 3 limoenen (bio)
  • 3 passievruchten
  • 1 ei en 3 eidooiers
  • 120 g kristalsuiker
  • 4 meringuekoekjes
  • 200 ml slagroom (min. 30% vetgehalte)
  • 2 el poedersuiker
  • Enkele blaadjes munt
  1. Pers het sap uit de limoenen, lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef het passievruchten-limoensap. Bewaar de passievruchtenpulp en een halve limoen voor de afwerking.
  2. Klop de eidooiers samen met het ei los. 
  3. Doe het eimengsel, het vruchtensap en de kristalsuiker samen in een steelpannetje met dikke bodem. Verwarm zachtjes tot net onder het kookpunt. Blijf geduldig roeren tot het mengsel indikt. Haal van het vuur. Laat volledig afkoelen.
  4. Klop de slagroom op met de poedersuiker.
  5. Verkruimel de meringuekoekjes en verdeel de helft ervan over 4 glazen bokaaltjes. Lepel er wat slagroom over. Lepel er daarna wat passievruchten-limoencurd over. Herhaal tot de bokaaltjes mooi gevuld zijn, eindig met een laagje passievruchten-limoencurd.
  6. Werk de bokaaltjes af met een beetje passievruchtenpulp, de limoenzeste en enkele blaadjes munt.

Tips:

– Rasp eventueel ook nog enkele krullen witte chocolade over de bokaaltjes als afwerking

– Je zal sowieso nog wat curd overhouden: doe deze in een gesteriliseerd bokaaltje, je kan hem zo nog zeker een maand bewaren in je koelkast!