Misschien ben ik wat atypisch maar ik ben een vrouw én ik hou enorm van bier. Daar heeft ongetwijfeld mijn redactiewerk voor Hopper Magazine (een biertijdschrift) wat mee te maken. Daar leerde ik onze Belgische trots pas echt appreciëren. Ik vind bier niet alleen lekker om te drinken maar ook om mee te koken. Deze keer maakte ik zo een gerechtje met kokkels en schuimige jus van Duvel Tripel Hop en curry.
Ik hou erg van hoppige bieren. Geen al te zoete biertjes voor mij maar liever bittere bieren met een stevige hoptoets. Zo kijk ik elk jaar uit naar de nieuwe variant van de Duvel Tripel Hop. Ik vond dat die deze keer fantastisch combineerde met schaaldieren. Dit gerecht wordt een blijvertje!
Ingrediënten (voorgerecht voor 4 personen)
- 500 g kokkels
- olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 1/2 flesje Duvel Tripel Hop
- handvol fijngesnipperde platte peterselie
- 3 el currypoeder Madras
- 4 el zure room
Bereiding
- Spoel de kokkels zeker 3 keer grondig in gezouten water. Deze schelpjes zitten in het slib en bevatten veel zand.
- Stoof de fijngesnipperde ui en look aan in een steelpan met wat olijfolie. Doe er nadien de kokkels bij. Bestrooi met het currypoeder en blus met de Duvel Tripel Hop. Zet er het deksel op, schep af en toe om tot de kokkels open zijn.
- Giet de jus in een kommetje. Doe er de zure room bij en mix de jus schuimig op.
- Serveer de kokkels met de schuimige jus en wat fijngehakte peterselie. Heerlijk met warm ciabattabrood.