Menu

10 jaar Antwerpen Proeft: een klepper van formaat!

Antwerpen Proeft 7

Dit jaar is het gastronomische festival ‘Antwerpen Proeft’ aan zijn 10de editie toe. Met een line up om u tegen te zeggen willen dit festijn een breed publiek aantrekken. Van culinair hoogstaand tot echte streetfood uit een foodtruck, er is voor ieder wat wils!

Van 5 tot 8 mei wordt de Waagnatie weer omgetoverd tot een culinair walhalla onder het mom ‘Antwerpen Proeft’. Vandaag vond de eerste grote persconferentie plaats en dat mocht ik samen met journalisten, genodigden en topchefs vanop de eerste rij meemaken.

Antwerpen Proeft 1

“Omwille van de grote overrompeling van vorig jaar hebben we voor deze editie wat maatregelen getroffen”, vertelt organisator Ward Ramaekers. “Zo zullen we niet 1 maar 2 hallen in de Waagnatie bezetten en zal er buiten een extra grote bar voorzien worden. Daarnaast breiden we uit van 30 naar 40 restaurants en zullen we ook extra stands voorzien voor merken en partners. Wat de restaurants betreft willen we een zeer breed publiek aanspreken en veel verschillende mogelijkheden voor eten en drinken aanbieden.” Antwerpen Proeft gaat daarbij zowel voor de gastronomische sterrenkeuken met onder andere Sergio Herman (The Jane) voor Duvel mini, Piet Huysentruyt (Likoké), Bart de Pooter (De Pastorale) en Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque) als upcoming new talents waaronder Kevin De Backer van B23. Hij kookt bovendien ook in het AEG cooking theater met de oesterzwammen van Caffungi. Daarnaast zijn ook de internationale keukens sterk vertegenwoordigd. Zo zijn Zoawang, Cuichine en Bar Chine weer van de partij en voor de eerste keer zal je ook Marokkaans kunnen eten bij O’Tajine. Ook de foodtrucks van Ellis Gourmet Burger, Jean sur Mer en Ons Lucy zullen je verlekkeren.

Antwerpen Proeft 3

Naast de klassieke restaurantstands en de foodtrucks valt er nog heel wat meer te beleven op Antwerpen Proeft. “Taking Taste Further”, dat is het opzet van de nieuwe editie en campagne vertelt Gerrut Decock, marketing manager van AEG. In het AEG proeftheater zullen verschillende chefs en bloggers koken en demonstraties geven. Zo wagen Seppe Nobels en culinair journalist Willem Asaert  zich aan een Turkse steak tartaar.

Nieuw is het paviljoen met kookboekenauteur Luc Hoornaert. Hij zal met plezier enkele dagschotels uit zijn mouw schudden en limited editions gerechtjes serveren (o.a. met David Martin). Op het paviljoen ‘Proef de goesting met Njam’ kan je onder andere Roger van Damme en Pepe Giacomazza ontmoeten of healthy tips opdoen bij blogster en presentatrice Steffi Vertriest. Ook Bru ontvangt je aan een van hun wondermooie parelde tafels voor een lekker menu.

Ik kon de hapjes alvast voorproeven op de persconferentie en was echt onder de indruk. Dit wordt een topeditie!

Antwerpen Proeft 4

Toegangstickets kan je in voorverkoop kopen voor 6,5 euro. Daarvoor krijg je meteen een gratis welkomstdrink en een tegoedbon voor een huisaperitief bij in van de deelnemende restaurants, geldig na Antwerpen Proeft. Je maakt bovendien kans om 25 etentjes te winnen.

Meer info vind je op www.antwerpenproeft.be

Bekijk alvast mijn verslag van de vorige editie: Antwerpen Proeft 2015